Barbarossa tassen onderhouden

Het Nederlandse tassen merk Barbarossa staat voor duurzaamheid en functionaliteit. Het gebruik van zacht materiaal, de biesjes en het royale gebruik van leder aan de binnenkant geeft de producten een luxueus gevoel. De producten zijn altijd voorzien van voldoende ritsvakken, zowel aan de binnenkant als op de buitkant.

Om deze tassen lang mooi en verzorgd te houden is het belangrijk ze te onderhouden. Hieronder staat per leersoort en serie uitgewerkt welke behandeling het beste is.

Geschuurd Leer

Vertoont het leder geen gladde, maar juist een ruwer of veloursachtig effect, dan wordt er gesproken van geschuurd leer. Voorbeelden hiervan zijn Nubuck en Suède. Door de open structuur van dit leer kan vuil, vet en vocht sneller in het leer trekken. Let op, dit kan ook gebeuren bij het verkeerd gebruiken van onderhoudsmiddelen! Een goede bescherming van dit leer is erg belangrijk.

Nubuck wordt aan de bovenkant van de huid licht geschuurd, waardoor een fluweelachtige uitstraling ontstaat en het zacht aanvoelt. Het uiterlijk komt overeen met suède, maar nubuck is van hogere kwaliteit omdat de huidlaag die gebruikt wordt dikker en steviger is dan suède.

Suède wordt aan de onderkant van het leer opgeruwd. Suède is doorgaans betaalbaarder omdat het vaak gemaakt wordt van de onderliggende lagen van een gesplitste huid, waardoor het dunner is dan nubuck. Het voordeel van suède is de mooie structuur.

Het verschil tussen suède en nubuck kan worden vergeleken met een brood. De glimmende korst kan worden vergeleken met de bovenste huidlaag, deze laag wordt gebruikt voor nubuck leer. Uit de dikkere huidlaag eronder kunnen veel meer plakken worden gehaald, dat is suède. Omdat er uit een huid maar één lap nubuck gehaald kan worden en meerdere lappen suède is nubuck kostbaarder dan suède.

Geschuurd leer kan worden onderhouden met een vuil- en waterafstotende spray. Door deze spray 3 tot 4 keer per jaar op de tas te spuiten zal er een beschermlaagje ontstaan. Hierdoor zal water en vuil niet zo snel in de tas trekken waardoor er minder snel vlekken zullen ontstaan.

De collecties die onder geschuurd leer vallen zijn: Barbarossa Tokyo en Barbarossa Stretto.

Barbarossa Tokyo

Barbarossa Tokyo

Barbarossa Stretto

Barbarossa Stretto

Hunter Leer

Hunter leer is een plantaardig gelooid rundsleder en heeft een licht geschuurde en geoliede look. Deze luxe leersoort wordt steeds mooier en soepeler naarmate deze wordt gebruikt. Hunter leer heeft een open structuur en krijgt een natuurlijke kleur, - en waxlaag. Vanwege de open structuur is deze leersoort ook kwetsbaar, ondanks de natuurlijke waxlaag. Daarom is het verstandig de tas goed te verzorgen.

Wij adviseren de hunter leren tassen voor gebruik in te sprayen met een vuil- en waterafstotende spray. Dit kunt u 3 tot 4 keer per jaar herhalen om de beschermlaag optimaal te houden. Let er wel op dat u sprayt op een afstand van ongeveer 30 cm.

Barbarossa Ruvido

De collectie die onder hunter leer valt is: Barbarossa Ruvido, deze tassen zijn afgewerkt met mooie contrasterende accenten van tuigleder.

Barbarossa Ruvido