DIY: houten kratten op wieltjes

Houten kratten zijn voor veel meer dingen te gebruiken dan alleen transport. Met een kleine aanpassing aan de kratten valt er al veel mee te winnen. Schroef wieltjes aan een houten krat en je kan er een bijzettafel, magazine houder, of koffie tafel van maken. Zo zijn er nog veel verschillende opties hieronder weergegeven hoe je eenvoudig een mooi decoratie stuk kan maken voor bij je interieur.

Brandhout houder

Mocht je in deze koude tijd ook een lekkere openhaard in huis hebben dan is dit idee heel erg praktisch! Bevestig simpelweg wat wieltjes onder een krat en plaats brandhout in het krat. Verdere bewerking en decoratie van het krat is naar eigen invulling, passend bij de rest van je interieur. Denk aan een mooie grote krat voor praktisch gebruik.

Houten krat met witte strepen

Oude houten krat

Ook erg gaaf zijn de oude houten kratten. Erg mooi in de woonkamer maar uiteraard overal te gebruiken. Boor gaten aan de zijkant en bind touw er doorheen. Leuke toevoeging aan het interieur.

Oude houten krat

Houten krat bijzettafel

Als je wieltjes aan de zijkant van het krat bevestigt dan heb je een mooie bijzettafel gecreëerd. Naast het handige opberg vak kun je de tafel praktisch verschuiven naar de plek waar je hem nodig hebt. Bevestig nog een mooie achterwand aan de binnenkant van het krat om het een persoonlijk tintje te geven.

Houten krat bijzettafel

Deken houder

In deze koude tijden verstop jij jezelf vast wel eens onder een deken op de bank. Lekker tv kijken of een goed boek lezen. Met wederom een houten krat kan je de dekens mooi opbergen.

Houten krat dekenhouden

Houten opberg kratten

De kratten kan je ook gebruiken als opberg kratten. Handig voor je hobby’s of speelgoed voor de kinderen. Let wel op dat je de kratten indien nodig schuurt zodat de kinderen geen splinters in hun vingers krijgen.

Houten opbergkratten

Kast van houten kratten

Bevestig een aantal houten kratten zijwaarts op elkaar om een mooie kast te maken. Je hebt direct al lades en de kast is makkelijk te verschuiven door de wieltjes eronder.

Kast van houten kratten