Een dokterstas is een onmisbaar instrument voor een huisarts, specialist of verpleegkundige. Huisartsen gebruiken deze tas om de belangrijkste uitrusting voor onderweg en voor een patiëntenbezoek mee te nemen. Naast de functie die deze tassen voor de medische sector hebben zijn dokterstassen ook uitstekend te gebruiken als reistas of weekendtas, bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen kan een dokterstas als handbagage mee worden genomen. De kleinere modellen worden ook door sommige dames als trendy handtas gebruikt. Een dokterstas wordt ook wel een visitetas of Gladstone bag genoemd.

Dokterstas

Pratesi Doctor Bag Bruce Brown
De meeste leren dokterstassen hebben een traditionele en klassieke uitstraling, verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen. Bijvoorbeeld mooie bruintinten, cognac en zwart, strak en modern design, klassiek model of toch een stoere vintage look? Altijd echt Italiaans vakwerk en handgemaakt van hoogwaardig kalfsleer en met de grootste zorg voor afwerking. Functionaliteit en design! Bij zorgvuldig gebruik en juiste onderhoud kunt u jarenlang plezier hebben van uw dokterstas.

Alle leren dokterstassen hebben een robuust en stevig leren handvat, enkele hebben ook een afneembare lederen schouderband. Op de bodem zijn metalen voetjes bevestigd ter bescherming van het leer op de bodem. Een groot centraal compartiment voor het opbergen van de grootste spullen, al dan niet voorzien van een extra voorvak of bodemvak. De tassen van het Italiaanse merk Pratesi hebben een LED-lampje binnenin die automatisch aangaat wanneer de tas wordt geopend.

Dokterstassen

Leren Dokterstas Abruzzi Bruin
Dokterstassen hebben het grote voordeel dat de opening erg ruim is en dat deze open blijft staan door de sluiting, waardoor u een goed overzicht hebt op de inhoud van de tas en dus snel en makkelijk uw spullen kunt pakken. Tevens heeft een dokterstas een stevige en vlakke bodem waardoor hij goed rechtop blijft staan.

Marington.nl heeft een grote collectie dokterstassen, zeer hoge kwaliteit en eenvoudig online te bestellen. Verschillende modellen, merken, kleuren en afmetingen.