Clutch

De clutch is het tasje voor iedere chique gelegenheid. De kleine handtas hou je eigenlijk letterlijk in de hand, maar er zijn ook varianten met een schouderbandje verkrijgbaar. Meestal is dit een zeer fijn bandje of een kettinkje, zodat het tasje nog meer de uitstraling van een sieraad krijgt.

 

Leuke clutches

Wanneer je een chique aangelegenheid hebt, zoals een bruiloft, gala, avondje naar de opera of cocktailparty dan neem je niet je grote handtas mee naar het feest. Dat past immers niet bij je chique jurk of mantelpakje. De clutch is dan het perfecte handtasje voor je lipstick of lipgloss, je mobiele telefoon, eventueel de autosleutels en een klein portemonneetje. Meer heb je tijdens zo’n chique avond uit toch niet nodig.

 

Clutch met of zonder schouderband?

Clutches zijn meestal rechthoekig, zodat deze lekker in de hand liggen. Maar er zijn ook vierkante of ronde tasjes verkrijgbaar, deze hebben vaak een schouderbandje omdat ze lastiger zijn om vast te houden. Meestal is een clutch gemaakt van stevig materiaal – meestal leer of een chic bekleed kunststof – omdat je de tas dan beter kunt vasthouden. Wanneer de clutch is gemaakt van stof bevat het altijd een kleine schouderband. Naast de kleine, smalle avondtasjes zijn er ook bredere en grotere tassen verkrijgbaar. Toch blijft de clutch altijd kleiner dan een gewone handtas.

 

Trendy uitstraling

Naast de chique uitvoeringen van leer – al dan niet met lakfinish – zijn er ook trendy tasjes verkrijgbaar. Deze hebben bijvoorbeeld een mooie print die op dit moment trendy is, moderne kleuren of zijn gemaakt van kraaltjes. Omdat iedere uitgaansoutfit anders is, is het des te leuker om meerdere clutches in huis te hebben.

 

Klassieke zwarte clutch

Men zegt vaak dat iedere vrouw een klein, zwart jurkje in de kast moet hebben hangen, zodat ze altijd chic voor de dag kan komen. Dit geldt eigenlijk ook voor de handtas. Iedere vrouw zou een zwarte clutch in haar collectie thuis moeten hebben. Zwart past namelijk altijd overal bij en heeft een klassieke, chique uitstraling. Maar een zwarte clutch is ook makkelijk te combineren met een meer casual of sportieve look.

 

Leuke clutches en kleine schoudertasjes

 

HJ de Rooy Clutch 752759 Curry HJ de Rooy Clutch 542992 Mostone HJ de Rooy Schoudertas 482713 Copper
   
HJ de Rooy
HJ de Rooy
HJ de Rooy
€49.95
€74.95
€44.95
     
HJ de Rooy Schoudertas 482713 Peacoat Blue HJ de Rooy Clutch 752759 Moro HJ de Rooy Clutch 752759 Marlin Blue
     
HJ de Rooy
HJ de Rooy
Marington
€44.95
€59.95
€59.95