Er zijn veel verschillende soorten tassen die geschikt zijn als schooltas, zoals een aktetas, laptoptas, messenger, rugtas en schoudertas. Iedere tas heeft specifieke eigenschappen, welke tas het meest voor jou geschikt is bepaal je zelf. Uiteraard is het belangrijk dat je schooltas voldoende ruimte biedt voor al je boeken en overige spullen, maar je schooltas moet er natuurlijk ook cool en hip uitzien. Ga jij voor een opvallend model of juist een rustiger model?

Hippe schooltas

Leren Rugtas Rome Bruin
Begin goed voorbereid aan je school, opleiding of studie, een mooie schooltas helpt je hierbij. Als scholier of student moet je tegenwoordig ontzettend veel boeken meesjouwen, om nog maar te zwijgen over al je overige spullen zoals etui, notitieblok, mobiele telefoon, eten & drinken...en eventueel een laptop, iPad of tablet. De meeste schooltassen zijn erg ruim en hebben veel extra vakken en handige organizers voor het opbergen van pennen en overige kleine spulletjes. Neem je regelmatig of misschien wel iedere dag een laptop mee, kies dan een tas met een speciaal laptopvak. Zo'n beschermend compartiment zorgt ervoor dat je je laptop altijd veilig kunt opbergen en meenemen.

Zorg ervoor dat je de tas niet te zwaar belast en houdt altijd rekening met het draagvermogen. Hierbij speelt het type materiaal waarvan de tas gemaakt is natuurlijk een belangrijke rol, nylon of polyester zal niet zo duurzaam zijn als hoogwaardig kalfsleer. Met een leren schooltas kun je doorgaans jaren doen, mits je er wel netjes mee omgaat.

Stoere schooltassen voor het nieuwe jaar

Leren Dames Aktetas Elba Bruin
Een rugtas heeft als voordeel dat het gewicht van de tas met inhoud verdeeld wordt over beide schouders, dit kan zeker bij de jongere jeugd en mensen met rugklachten in de toekomst resulteren in fysieke ongemakken. Bij een zware rugtas is het dus erg belangrijk dat deze comforatebel te dragen is, stevig is en een juiste ondersteuning aan het lichaam biedt waar nodig!

Marington.nl heeft een grote collectie schooltassen, diverse modellen, verschillende kleuren en in alle prijsklassen. Altijd een hoge kwaliteit en eenvoudig online te bestellen.