Leren rugzak

Als de zon gaat schijnen, de vogels gaan fluiten en de wereld staat in bloei, dan trekken we er met liefde massaal op uit om de natuur te gaan verkennen. Via Natuurmonumenten kun je heel veel perfecte wandel- en fietsroutes krijgen waarmee het verkennen van de Nederlandse natuur alleen nog maar leuker wordt. Deze routes leiden je namelijk langs de meest bijzondere plaatsen en plekken in de natuur. En je wandeltocht wordt nog plezieriger wanneer je een goede rugzak bij je hebt met een flesje water, een handdoek en wellicht wat te eten erin.

 

Stevige leren rugzakken

Een stevige rugzak is sowieso erg fijn, maar wanneer je gaat wandelen is het vooral verstandig om naast stevig ook voor licht in gewicht te gaan. Een lichte rugzak van sterk kunststof of canvas biedt je namelijk de mogelijkheid om alles wat je nodig hebt, makkelijk met je mee te dragen. Kies bij voorkeur een rugtas die van een ademende stof is gemaakt, zodat je tijdens het wandelen niet teveel gaat transpireren op je rug (zoals met leer zou kunnen gebeuren). Canvas en speciale kunststoffen zorgen ervoor dat je niet erger gaat transpireren.

 

Rugtas voor wandelen

Wanneer je een rugtas gaat gebruiken voor het wandelen, dan is het verstandig om een rugtas te kiezen met stevige, vooral brede, draagbanden. Hoe breder de band hoe beter het gewicht van de rugtas over de schouders en je rug verdeeld wordt. Dit draagt bij aan een fijne wandeling. Ook is het fijn als de draagbanden in lengte verstelbaar zijn, zodat je de tas comfortabel kunt dragen.

 

Speciale outdoor rugtassen

Ben je veel in de vrije natuur te vinden – bijvoorbeeld omdat je ook van berg beklimmen houdt of graag naar dierentuinen en nationale parken gaat – dan is het aan te raden om een speciale outdoor rugtas aan te schaffen. Dit zijn stevige rugtassen van ademend, maar waterdicht materiaal met brede draagbanden, speciaal ontworpen voor comfort tijdens lange wandelingen. Deze rugtassen zijn voorzien van verschillende vakken, zodat je makkelijk je spulletjes kunt opbergen. Bovendien hebben ze vaak een extra draagband in de vorm van een riem, waardoor de rugtas op zijn plaatst blijft.

Marington.nl heeft een prachtige collectie leren rugtassen, ruime keuze en eenvoudig online te bestellen.

 

Populaire leren rugtassen

 

Leren Rugtas Pianosa Bruin
Leren Rugtas Imperia Rood
Leren Rugzak Savona Groot Cognac
     
Marington
Marington
Marington
€179,95
€129,95
€119,95
     
Leren Rugtas Ossola Bruin
Leren Laptoptas Rugtas Pamphilos Dark Brown
Brooks Barbican Leather Shoulder Bag Black
     
Marington
Marington
Brooks
€279,95
€299,95
€370,00