Online shoppen

Online tassen shoppen

Sinds de jaren ’90 is het internet sterk in opkomst. Enkele jaren na de creatie van het medium waar we tegenwoordig niet meer zonder kunnen verschenen de eerste webshops. Vele van deze pioniers kennen we vandaag de dag niet van naam. Namen die waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken zijn Amazon en eBay. Zij begonnen respectievelijk in 1995 en 1996. De opkomst van dergelijke webshops heeft gezorgd voor een revolutie in het koopgedrag van de consument. Maar wat zijn eigenlijk de grootste voordelen van online winkelen?

 

Snel & gemakkelijk

Het grootste voordeel is natuurlijk hoe eenvoudig het is om iets aan te schaffen. Een paar klikjes en je gewilde artikelen zijn onderweg en dezelfde of volgende dag al in huis. Een ander groot voordeel is dat het kopen van producten geen hele onderneming meer is. Je hoeft niet langer de deur uit, maar kunt heerlijk rustig vanuit je luie stoel bekijken wat je wilt. Je gaat bijna medelijden krijgen met die mensen die in alle drukte iets leuks proberen te kopen en staan te wachten totdat er een paskamer vrij is. Doordat er zoveel keuze is op het internet zit er altijd wel wat voor je bij (ook in de juiste maat) en het is vaak ook nog eens voordeliger dan in de winkel.

Naast de voordelen die het doen van aankopen via internet van zichzelf met zich meebrengt zijn er natuurlijk ook een aantal dingen waar je geen last meer van hebt, simpelweg omdat je de deur niet meer uit hoeft. Naast de eerder genoemde drukte ben je door het online shoppen ook eindelijk af van die irritante verkopers die zich opdringen bij binnenkomst. Op het internet kun je rustig de producteigenschappen doorlezen in plaats van te horen hoe mooi het product wel niet is.

Al deze voordelen hebben ervoor gezorgd dat winkels en grote warenhuizen zoals de Bijenkorf en V&D het zwaar kregen. Zij richten zich daarom ook steeds meer op hun webwinkel.

 

Populaire aankopen

In de beginfase van online shoppen werden webshops vooral gezien als een soort digitale catalogus. Hierdoor werden er in het begin vooral producten besteld zoals boeken, cd’s en dvd’s. Door de jaren heen is men ook steeds meer hardware, kleding, tassen en andere modeartikelen gaan kopen via het internet. Nu kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder webshops die deze producten online aanbieden.

Pride & Soul Leren Aktetas Jayden Bruin HJ de Rooy Dames Portemonnee 2112 Moro Dekbedovertrek Beddingshouse Burton Warm Grey
     
Pride & Soul
HJ de Rooy
Beddingshouse
€189,95
€72,95
€69,95

 

Lifestyle producten zoals Tassen, Mode- en Woonartikelen zijn online verkrijgbaar bij Marington!