Dekbedovertrekken

Slaap lekker deze zomer met zomerse dekbedovertrekken

De zomer staat voor de deur. De wintergarderobe maakt plaats voor luchtige zomermode. De balkon- of tuindeur mag weer open en ’s nachts staat ook het slaapkamerraam weer lekker open. En op je bed prijkt natuurlijk een vrolijk dekbedovertrek, dat helemaal past bij de zomer die buiten in volle gang is.

 

Dekbedovertrekken voor de zomer

Luchtig katoen

In de winter kruip je het liefst onder een extra warm dekbed, verpakt in een lekker warm dekbedovertrek. Maar ’s zomers wil je toch liever wat koelers op je bed. Kies dan voor een lichter dekbed en een dekbedovertrek gemaakt van luchtig katoen. Dit ademt beter dan bijvoorbeeld flanel en neemt ook beter transpiratievocht op. Zo slaap jij lekker in een fris bed, zonder dat je oververhit raakt. En dat is ’s zomers toch wel een fijne gedachte.

 

Zomer trends: bonte kleuren

Voor de zomer zien we, net zoals in de mode, vooral veel vrolijke kleuren in de dekbedovertrekken terug. Maar daar houdt de vergelijking met de mode eigenlijk niet op. Want net als op kleding zien we ook grote bloemen, jungle printjes en tijger patronen terug op de dekbedovertrekken. Vaak is de basiskleur wel wit. De vrolijke printjes en kleuren fleuren je slaapkamer direct op. Kies wel voor kleuren die passen bij het interieur van je slaapkamer, om zo de eenheid te behouden. Hier is namelijk een goede nachtrust ook bij gebaat.

 

Lieve pastels

In de mode zien we naast de felle kleuren ook een pasteltrend in het straatbeeld. De nieuwste dekbedovertrekken kun je daarom ook in mooie pasteltinten vinden. De basiskleur is vaak fris wit, opgesierd met zachte bloemenpatronen en mooie abstracte lijnen. Omdat pastels zachter en rustiger zijn qua kleur, zijn ze vaak wel makkelijker te combineren met het huidige interieur van je slaapkamer.

 

Verschillende kleuren

Heb je naast de normale hoofdkussens ook nog andere kussentjes op bed? Kies dan kussensloopjes die het zomerse dekbedovertrek complimenteren. Heb je bijvoorbeeld een tijgerprint op het dekbed, kies dan voor oranjekleurige kussensloopjes of sloopjes met andere dierenprintjes. Bij een dekbed met bloemen is het leuk om kussensloopjes in de kleuren van de bloemen uit te kiezen. Natuurlijk ook van luchtig katoen.

 

Lekker luchten

Om het dekbedovertrek lekker fris te houden tussen wasbeurten door kun je het bed samen met het dekbed en de kussens lekker in de buitenlucht hangen. Bijvoorbeeld uit het raam, op het balkon of in de tuin. Een uurtje is vaak genoeg om weer een heerlijk fris bed te hebben. Katoen koelt namelijk lekker snel af en houdt deze frisheid ook lang vast. Slaap lekker!

 

Zomer dekbedovertrek kopen?

 

VT Momo Tobacco 200x220+40 cm + 60x70 cm Dekbedovertrek 200x200/220 Beddinghouse Loveday Yellow Dekbedovertrek 240x200/220 Beddinghouse
     
House in Style
Beddinghouse
Beddinghouse
€139,95
€69,95
€99,95
     
Dekbedovertrek 200x200/220 Beddinghouse Dekbedovertrek 200x200/220 Beddinghouse VT Momo Blauw / Grijs 200x220+40 cm + 60x70 cm
     
Beddinghouse
Beddinghouse
House in Style
€129,95
€69,95
€139,95