DIY: cadeautjes origineel inpakken

Vandaag komt Sinterklaas aan in Nederland en december staat voor de deur. Voor veel mensen is december een typische feestmaand, waar veel cadeautjes bij horen. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare rol inpakpapier kopen in de stad, maar je kunt ook zelf aan de slag om van een cadeautje echt iets moois en origineels te maken! Hier laten we een aantal ideeën zien om cadeautjes voor zowel volwassenen als kinderen leuk in te pakken. Voor de meeste voorbeelden heb je bruin papier nodig, (sisal)touw en/ of leuk tape. De verdere benodigdheden staan bij de voorbeelden genoemd.

 

Kindercadeautjes inpakken

Inpakken ballon

Dit leuke olifantje is perfect voor kleine kinderen. Simpel te maken en de enige benodigdheden zijn effen (bruin) inpakpapier, een dikke stift, een stukje wit papier en een ballon. Het inpakken gaat het makkelijkst met cadeautjes met rechte zijdes.

Pak het cadeautje in met het effen inpakpapier. Plak de lege ballon op het cadeautje, met de opening naar beneden. Teken met de dikke stift de oren en het lijf van de olifant, de ballon vormt de kop met de slurf. Maak tot slot 2 oogjes op het hoofd (de ballon).

Inpakken meisje

Deze originele manier van inpakken, met een echte toverstaf, is heel geschikt voor jonge meiden. Ook hier heb je effen (bruin) inpakpapier nodig, of inpakpapier met stippen. Daarnaast gekleurd papier, een stuk touw, een lange satéprikker, een stuk karton, lijm en glitters. De kleuren kun je natuurlijk zelf bepalen.

Begin ook hier met het inpakken van het cadeautje. Indien je effen inpakpapier gebruikt, knip je daarna een aantal stippen van gekleurd papier. Die stippen plak je een beetje verdeeld over het cadeautje. Knip van karton 2 gelijke sterren en plak ze aan 1 kant vol met glitters. Als de sterren droog zijn kun je ze tegen elkaar plakken, met een lange satéprikker ertussen. Zet je zelfgemaakte toverstaf vast op het cadeautje met behulp van het touw.

Cadeautjes inpakken

Inpakken tape vlaggetjes

Dit idee is leuk voor jong en oud. De enige benodigdheden zijn effen inpakpapier, een stukje sisaltouw en vrolijk gekleurd tape.

Pak het cadeautje in. Knip een stuk sisaltouw af dat over de breedte om het cadeautje heen past. Knip nu stukjes tape van ongeveer 5-6cm af en vouw ze dubbel om het touw. Hang zoveel stukjes tape naast elkaar als jij leuk vindt en zoveel als er naast elkaar passen. Als al je stukjes tape aan het touwtje hangen, kun je overal een klein driehoekje uit de onderkant knippen, zodat de stukjes tape de vorm van een vlaggetje krijgen. Maak nu je zelfgemaakte mini-vlaggenlijntje vast aan het cadeautje.

Inpakken vlaggetjes

Een variant op bovenstaand idee met de mini-vlaggenlijn. Laat het tape van de vlaggetjes terugkomen op het cadeautje, door simpelweg een stuk tape van boven naar beneden te plakken. Eventueel kun je het cadeautje afmaken met een leuke kleine tekst die past bij de gelegenheid.

December cadeautjes

Cadeautje inpakken hartjes

Een mooi cadeau om te geven aan een geliefde. Pak het cadeautje eerst in met rood (glitter)inpakpapier. Neem vervolgens een stuk effen papier met een andere kleur, zoals bruin, en knip daar halve hartjes uit. Laat het halve hartje met de lange zijde vast zitten aan het papier. Als je tevreden bent met het aantal halve hartjes, kun je het cadeautje voor de tweede keer inpakken. Als dat is gelukt, hoef je alleen nog maar de halve hartjes om te vouwen voor een leuk effect.

Cadeautje npakken winter

Een echt winters cadeautje, waar iets meer spullen voor nodig zijn. Ten eerste papier met stippen (of maak zelf stippen op effen papier), 2 lange stroken effen papier in een andere kleur, een stuk touw, een paar kleine dennenappeltjes en eventueel een papieren cadeaulabel.

Pak het cadeautje normaal in en maak vervolgens een kruis van de 2 stroken effen papier. Maak een touwtje om het cadeautje, over de stroken die je zojuist hebt vastgemaakt. Je kunt ervoor kiezen om een label aan het touw te hangen. Plak tot slot 2 leuke dennenappeltjes in het midden.

Cadeautje npakken winter

Een ander winters cadeautje, waar je maar weinig spullen voor nodig hebt. Inpakpapier, een stukje wit touw, 3 houten ronde kraaltjes, een zwarte stift en een stukje lint.

Teken met de stift een sneeuwpopje op de 3 kraaltjes. Rijg de 3 kraaltjes aan het touw en knoop een lintje tussen het hoofd en het eerste kraaltje van het lijfje. Maak boven en onder het sneeuwpopje nog 2 knoopjes, zodat de kraaltjes niet meer kunnen verschuiven.

Cadeautje npakken kerst

Het enige wat je nodig hebt voor deze lieve kerstcadeautjes, zijn inpakpapier en een bol breigaren.

Maak van het breigaren 3 kleine pompoms (zoals op de basisschool) en laat aan alle 3 de pompoms een lang stuk touw zitten. Knoop met behulp van de lange stukken touw de pompoms aan het cadeautje.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95