DIY: Houten pallets

Houten pallets zijn er in verschillende soorten en maten en ze zijn relatief goedkoop. Je kunt ze natuurlijk nieuw bestellen, maar probeer eens of je ze ergens tweedehands op de kop kunt tikken. Ga eens bij een bedrijf langs en vraag of ze nog oude pallets hebben die ze niet meer gebruiken, soms mag je ze zelfs gratis meenemen.

Veel mensen vinden de 'naturel & industrial' look van oude pallets erg mooi, maar je kunt ze natuurlijk ook schuren en schilderen. Hieronder staan enkele ideeën wat je allemaal met houten pallets kunt doen en ga aan de slag!

Salontafel van houten pallets

Pallet met eventueel (zwenk)wieltjes en bovenop een glasplaat of stapel een aantal pallets op elkaar voor een iets hogere tafel.

Salontafel van houten pallets

Opbergers van houten pallets

Creëer handige opbergers voor bijvoorbeeld het opbergen van potjes met verse kruiden in de keuken, tijdschriften of tuingereedschap. Ook heel leuk is om er allemaal verschillende formaten en kleuren fotolijsten in te zetten!

Opbergers van houten pallets

Bed van houten pallets

Stapel een aantal houten pallets op elkaar en bevestig hierop een houten plaat om de matras te beschermen, de houten plaat zorgt er ook voor dat de pallets niet uit elkaar schuiven. Je kunt zelf uiteraard de gewenste breedte, lengte en hoogte bepalen door het toevoegen of weghalen van enkele pallets.

Bed van houten pallets

Naast het 'bed' zelf is het ook mogelijk om een hoofdbord van houten pallets te maken.

Bed van houten pallets