DIY: Lichtslingers

Van lichtslingers (of gewoon van kerstboomlampjes) kun je zelf hele mooie dingen maken! Je creëert makkelijk een gezellige en romantische sfeer in je woonkamer of slaapkamer met DIY lichtslingers. Hieronder laten we een aantal simpele, maar hele leuke ideeën zien!

Gezellige lichtslingers

Maak op een makkelijke manier een lichtslinger die leuk is om zomaar ergens neer te hangen, zonder dat je nog andere dingen hoeft toe te voegen. Deze slingers zijn van zichzelf al erg gezellig! Neem een lichtslinger met kleine lampjes die niet warm worden en zorg voor evenveel papieren bekertjes/ pingpongballen/ papieren onderzettertjes als er lampjes aan de slinger zitten. Als je de papieren bekertjes gebruikt, maak je met een scherp mesje een klein gaatje in de vorm van een + in de onderkant van elk bekertje. Bij de pingpongballen maak je met een scherp mesje een gaatje in de vorm van een + in elk balletje. Vervolgens kun je in elk gaatje van je bekertje/ balletje een lampje drukken. Als je de lampjes er goed indrukt, blijven ze vanzelf zitten.

Lichtslinger bekertjes

 

Lichtslingers balletjes

Voor de slinger met de papieren onderleggers maak je in het midden van elke onderlegger een gaatje waar het lampje doorheen past. Vervolgens schuif je een onderzetter om elk lampje, tot aan het punt waar het lampje overgaat in het snoer. Dan vouw je een kegeltje van je onderzettertje. Dat moet je wel even vastplakken.

Lichtslingers onderleggers

Lichtslinger in de slaapkamer

Voor een magische sfeer in de slaapkamer, kun je ook een gewone lichtslinger combineren met andere spullen in de kamer. Het geeft bijvoorbeeld een heel speciaal effect als je een lichtslinger om een mooie spiegel vastmaakt. Ook kun je je bed extra romantisch maken met lichtslingers in combinatie met doorschijnende stof. Je kunt bijvoorbeeld een grote lap van de stof over een frame boven je bed heen leggen. Daar overheen leg je dan je lichtslingers. Hier zijn wel veel lichtslingers voor nodig. Je kunt ook 2 mooie grote ringen aan het plafond bevestigen, boven de hoeken van het voeteneind van het bed. Hier kun je dan de doorzichtige stof in ophangen, samen met een lichtslinger. Het mooist is om de lichtslinger dan gedeeltelijk tussen de stof te hangen. 

Lichtslinger spiegel

Lichtslinger bed

Lichtslinger met foto's

Ook kun je een leuke fotomuur maken met behulp van een mooie lange lichtslinger. Je hangt dan de lichtslinger aan de muur in een zigzagpatroon, van links naar rechts. Het snoer kun je vervolgens makkelijk gebruiken om foto’s aan te klemmen met kleine knijpertjes.

Lichtslinger foto