DIY met fotolijstjes

Fotolijsten zijn natuurlijk bedoeld om foto’s in te stoppen, zodat je foto’s gezien worden. Toch zijn fotolijstjes ook op veel meer andere leuke en handige manieren te gebruiken in huis. Hieronder laten we een paar manieren zien om fotolijsten eens op een andere manier te gebruiken. Deze ideetjes zijn makkelijk zelf te maken!

Meerdere foto’s

Een grote fotolijst kan heel mooi als decoratie gebruikt worden door er meerdere foto’s in te hangen. Een leuke manier om deze foto’s erin te plaatsen, is door ze aan touwtjes op te hangen. Dit is makkelijk zelf te maken door een grote houten fotolijst te nemen waar je de glasplaat en achterkant uithaalt, waardoor je alleen de rand overhoudt. Vervolgens maak je met kleine spijkertjes een aantal touwtjes vast op de voorkant van de lijst, van links naar rechts. Zorg dat de touwtjes een beetje strak gespannen zijn, zodat ze niet doorhangen. Nu kun je de touwtjes gebruiken om leuke foto’s aan op te hangen.

Grote fotolijst

Veren

Een heel bijzonder effect kun je bereiken met behulp van mooie veren. Neem 2 evengrote lijstjes en haal de lijstjes los. Neem de 2 glasplaatjes uit de lijstjes en leg daar 2 of 3 mooie veren tussen. Plaats de 2 glasplaatjes met veren ertussen samen terug in 1 van de lijstjes.

Fotolijst veren

Knuffel

Je kunt ook bijzondere muurdecoratie maken met behulp van fotolijstjes. Een origineel idee is het “inlijsten” van een oude knuffel. Haal de glasplaat uit het fotolijstje en doe er een mooi stuk stof voor terug. Maak de stof goed vast in de lijst. Neem nu een leuke (oude) knuffel en naai/lijm deze vast aan de stof. Zet tenslotte de achterkant terug in het lijstje, zodat je de lijst kunt ophangen of neerzetten.

Knuffel inlijsten

Accessoires

Ook om allerlei accessoires op te ruimen, kunnen fotolijstjes heel handig zijn. Haal het glas en de achterkant uit het lijstje. Bevestig haakjes of gaas in de lijstjes of span een aantal draadjes in de lijstjes. Deze draadjes en haakjes kun je gebruiken om je spulletjes aan te hangen. Het gaas is makkelijk om oorbellen in te hangen. Maak een paar verschillende lijstjes en hang ze bij elkaar. Zo zien je accessoires er opgeruimd en gezellig uit.

Fotolijst accessoires

Stenen

Met spulletjes uit de natuur kun je leuke plaatjes maken in een fotolijst. Kies hiervoor een dikke fotolijst, met ruimte tussen de glasplaat en de achterkant. Zoek in de natuur een aantal platte stenen en kleine takjes of stukjes hout. Plak de gevonden spulletjes op een leuke manier op een stuk stevig papier, dat in de fotolijst past. Je kunt ook zand en schelpjes aan de lijst toevoegen, voor een fijn vakantiegevoel. 

Fotolijst stenen