DIY met ijzerdraad

Met ijzerdraad kun je heel snel zelf leuke en praktische dingetjes maken. Je hebt vaak alleen ijzerdraad en een tangetje nodig. De volgende ideetjes kun je zelf maken met ijzerdraad! Om te oefenen is het gebruik van dun ijzerdraad makkelijk. Als je dat onder de knie hebt kun je proberen met dikker ijzerdraad te gaan werken. Voor sommige knutsels is dikker ijzerdraad mooier of beter in gebruik.

IJzerdraad boekenlegger

Leuk om te maken, maar ook nog eens heel praktisch: een boekenlegger van ijzerdraad. Het ontwerp is natuurlijk aan jezelf, maar een persoonlijke boekenlegger met naam is altijd een leuk idee! Het deel dat uit je boek steekt kun je extra opleuken door een leuk figuurtje te maken of andere kleine dingetjes toe te voegen. Op de foto is een leuk hartje gemaakt, waaraan een klein kraaltje is toegevoegd. Dit ziet er niet alleen leuk uit, het maakt je boekenlegger ook beter zichtbaar.

Ijzerdraad boekenlegger

Tekstbord van ijzerdraad

Tekstborden zijn helemaal hip en kunnen in elke ruimte van je huis een leuke toevoeging zijn aan het interieur. Het voordeel van dingen zelf maken, is dat je zelf bepaalt hoe iets eruit komt te zien! Je kunt dus kiezen voor een tekst die jij wilt, persoonlijk of algemeen. Dit project is niet makkelijk, dus voor de meeste mensen niet ideaal om mee te beginnen. Voor de stevigheid van je bord is het verstandig om dik ijzerdraad te gebruiken. Ook is het gebruik van dik ijzerdraad in dit geval mooier, omdat de tekst dan duidelijk te zien is. Je kunt er ook voor kiezen om gekleurd ijzerdraad gebruiken of om je tekstbord achteraf wat extra kleur te geven. Dit kun je doen door het ijzerdraad te verven, maar je kunt er ook stof of woldraad omheen wikkelen.

Ijzerdraad tekst

IJzerdraad vlaggetjes

Vlaggetjes staan heel gezellig als decoratie, maar over het algemeen komen vlaggetjes alleen met speciale gelegenheden uit de kast. Meestal zijn deze vlaggetjes erg kleurrijk en bedoeld voor verjaardagen of andere feestjes. Je kunt voor de rest van het jaar zelf leuke decoratieve vlaggetjes maken van ijzerdraad! Je kunt de vlaggenlijn zo lang en kleurrijk maken als je zelf wilt, met tekst of met figuurtjes. Het is helemaal aan jou!

Ijzerdraad vlaggetjes

IJzerdraad decoratie

Je kunt van ijzerdraad ook leuke kleine decoratieve dingetjes maken, die je ergens op kunt hangen. Hieronder zie je hele simpele, maar toch hele leuke kleine projectjes die je kunt maken van ijzerdraad.

Ijzerdraad decoratie

Kunst van ijzerdraad

Als je heel handig bent geworden in het knutselen met ijzerdraad, kun je er zelfs leuke 3D-figuren en -beeldjes van maken! Hiervoor heb je behalve ijzerdraad ook een stukje hout nodig, waar je je kunstwerkje op kunt bevestigen. Maak bijvoorbeeld leuke 3D cactussen van ijzerdraad. Ze zijn makkelijk overal neer te zetten, in elke gewenste kleur te maken en ze hebben niet eens verzorging nodig!

Ijzerdraad cactus

Je kunt kleine beeldjes van ijzerdraad niet alleen opfleuren door het draad een kleur te geven, maar je kunt ook vakjes opvullen. Hieronder zie je een heel simpel beeldje, dat er toch heel bijzonder uit ziet door het gebruik van krantenpapier en bladmuziek. Door tekst of muziek te gebruiken die iets voor je betekent, kun je er op deze manier ook een heel persoonlijk beeldje van maken.

Ijzerdraad beeldje