DIY met Scrabble

Nu de avonden steeds vroeger donker zijn, worden er weer meer gezelschapsspellen gespeeld. Scrabble is hier een goed voorbeeld van. Maar wist je dat je met Scrabble-steentjes ook heel leuk kunt knutselen? Zoek een oud, ongebruikt Scrabble spel of koop de steentjes los en maak de leukste persoonlijke dingen!

 

Scrabble in een lijstje

Scrabble in lijstje

Maak zelf een cadeautje of accessoire voor in huis met Scrabble steentjes en een houten fotolijstje. Bedenk een woord dat je mooi vindt en zoek de betekenis op in het woordenboek. Print de betekenis uit op papier en zorg dat die tekst ongeveer 2/3e deel van het lijstje vult, aan de onderkant. Plak in het lege deel aan de bovenkant je Scrabblesteentjes, zodat je woord boven de betekenis komt te staan. Plaats nu het papier met de tekst en de steentjes terug in het lijstje. Laat wel het glas weg, dat past niet meer met de dikke houten steentjes.

Scrabble bruiloft

Je kunt ook een persoonlijk cadeau maken met behulp van de Scrabblesteentjes met letters erop. In dit voorbeeld is een diepe lijst gebruikt, waardoor je het glas in het lijstje kun laten zitten. Zorg voor een mooie achtergrond die je lijstje kan vullen en gebruik dat om een paar persoonlijke woorden of namen op te "Scrabbelen". Leuk als cadeau op een bruiloft, maar je kunt natuurlijk ook woorden en namen kiezen die geschikt zijn voor een verjaardag, geboorte of andere speciale gebeurtenis.

Scrabble op een kaart

Scrabble verjaardagskaart

Voor een speciale gelegenheid kun je met Scrabble steentjes ook een leuke kaart maken. In dit voorbeeld zie je een humoristische verjaardagskaart, waarop gebruik wordt gemaakt van de getalletjes op de Scrabble steentjes.

Scrabble in de kerstboom

Scrabble kersthanger

Maak voor Kerst je eigen leuke kersthangers van Scrabble steentjes. Plak 2 of 3 woorden van steentjes boven elkaar en maak er een lintje aan. Op die manier kun je de woorden ophangen. Maak de kersthangers af door er wat nepsneeuw op te plakken. Welke woorden je gebruikt is natuurlijk helemaal aan jezelf. Je kunt zoals op de foto echte Kerst-woorden maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om namen te spellen.

Scrabble aan de muur

Scrabble aan de muur

Voor dit gave idee zijn de originele Scrabble steentjes een beetje klein, dus zul je zelf grote versies moeten maken. Dit is makkelijk te doen door vierkante plankjes te (laten) zagen, waar je vervolgens zelf letters op schildert. Daarmee kun je je eigen Scrabble kunstwerk zo groot en uitgebreid maken als je zelf wilt! Wil je de plankjes niet allemaal apart op de muur vast maken, plak ze dan op een groot canvasdoek of op een houten plaat. Die kun je van tevoren in de gewenste kleur schilderen. Je kunt gaan voor dezelfde kleur als de muur, maar ook juist voor iets heel anders.

Letters op muur

Op deze foto zien de letters er natuurlijk niet meer uit als de Scrabble steentjes, maar het idee van woorden vormen is hetzelfde. Hang mooie zwarte letters aan de muur, die mooie woorden en namen vormen die voor jou betekenis hebben. Combineer ze eventueel met foto's in dezelfde kleur lijstjes als de kleur van de letters.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95