Rugzak kopen

Een rugzak kopen, waar let je op?

Rugzakken zijn er in heel veel kleuren, maten, materialen en vormen. Uit al die verschillende rugzakken zal je een keuze moeten maken als je een rugzak wilt aanschaffen. Waar let je op bij het kopen van jouw perfecte rugzak?

Formaat van de rugzak

Ten eerste is de grootte van de rugzak belangrijk. Welk formaat rugzak je het beste kunt kopen, hangt af van waar je de rugzak voor wilt gaan gebruiken. Neem je de rugzak mee naar school voor al je boeken of neem je hem alleen mee om je portemonnee en sleutels mee te nemen bij het boodschappen doen? In het eerste geval is een grote rugzak natuurlijk het makkelijkst, omdat er veel in moet passen. Voor alleen wat kleine spulletjes is een klein rugzakje prima en veel praktischer dan een grote.

Materiaal van de rugzak

Daarnaast moet je letten op het materiaal van de rugzak. Er zijn leren rugzakken, maar bijvoorbeeld ook rugzakken van canvas of polyester. Het voordeel van een leren rugzak is dat leer heel sterk is en lang mooi blijft. Een leren rugzak is vaak niet goedkoop in aanschaf, maar je kunt er jaren mee doen. Het leer wordt door het gebruik vaak nog mooier, dus een leren rugzak is de investering zeker waard. Polyester rugzakken zijn vaak betaalbaar en in veel verschillende kleuren en prints te koop. Meestal kunnen deze tassen in de was als ze vies zijn. Nadeel is dat deze rugzakken vaak veel sneller scheuren dan een leren rugzak, vooral bij zware belasting en intensief gebruik. Canvas is een stof met een stoere uitstraling. De stof is vaak waterdicht gemaakt en is sterker dan polyester, waardoor een canvasrugzak langer mee zal gaan. Bij canvas rugzakken is de keus in kleur en prints veel minder groot dan bij polyester rugzakken.

Rugzak kopen

 

Draagcomfort

De schouderbanden zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je rugzak. Voor het draagcomfort is het prettig om gewatteerde, brede schouderbanden te hebben. Dit is minder belangrijk bij een klein rugzakje waar weinig zware spullen in mee worden genomen. Ook de achterkant van de rugzak is belangrijk voor het draagcomfort. Het prettigst is een verstevigde achterkant, waardoor de voorwerpen in je tas niet direct in je rug steken.

Vakjes

Het kan makkelijk zijn om kleine vakjes in je rugzak te hebben. Een ritsvakje binnenin is bijvoorbeeld heel veilig, om waardevolle spulletjes in te stoppen die je in je tas kwijt moet. Vakjes aan de buitenkant kunnen makkelijk zijn om spulletjes in te stoppen die je makkelijk moet kunnen pakken, zoals een flesje water.

Kleine rugzakken

Rugtas Lazio Crossbody rugtas Giulia Rugtas Latina
     
Lazio
Giulia
Latina
€119,95
€99,95
€89,95

 

Leren rugzakken

Rugzak Pianosa Visconti rugzak Rugzak Savona
     
Pianosa
Eden large
Savona groot
€179,95
€144,95
€119,95

 

Gewatteerde schouderbanden

Rugzak Mi-Pac Rugzak Enrico Benetti Rugzak denim
     
Classic
66038
Backpack
€32,50
€49,95
€149,95

Kijk voor nog veel meer rugzakken op Marington.nl