Zakelijke tassen

Zakelijke tassen

De etiquette van zakelijke kleding kent altijd een bepaalde spanning. Hoe hoort het? Die vraag veronderstelt dat er bepaalde tijdloze regels zijn. Je zoveel mogelijk houden aan die regels helpt de acceptatie in de zakenwereld. Aan de andere kant verandert de wereld constant. Dertig jaar geleden was bijvoorbeeld een laptop op werk nog zeer ongebruikelijk terwijl het nu de gewoonste zaak ter wereld is. Ook de etiquette moet zich dus aanpassen.

 

Zakelijke tas? Wat kan wel en niet?

Wat is de etiquette van zakelijke tassen? Door de opkomst van de ICT is een bepaalde informele stijl in het zakenleven geïntroduceerd. Hierdoor ontstaan verschillende zakelijke situaties die vragen om een bepaald inzicht. Wie zijn laptop meeneemt naar een ICT-bedrijf waar op de werkvloer wordt geprogrammeerd, zal vrijwel altijd een informele werksfeer tegenkomen. Laptoptassen of aktetassen mogen hier veelal van kunststof zijn en veel vakken hebben voor elektronica en documenten. Zodra men in een bedrijfslaag komt waar beslissingen worden genomen, is de etiquette strenger. Hetzelfde geldt voor een bedrijfstak waar verwacht wordt dat men formeel gekleed gaat. Denk hierbij aan de advocatuur en het bankwezen.

Zakelijke tassen

 

Kleur zakelijke tassen

Voor zakelijke tassen geldt eigenlijk hetzelfde als schoenen. Bij een zakelijk pak horen leren schoenen in een conservatieve kleur, dat wil zeggen zwart of donkerbruin. Een zakelijke tas hoort dus van leer te zijn en een opvallende kleur te hebben. Het mooiste is wanneer de kleur van de schoenen en tas gelijk zijn (vermijdt ook het horlogebandje van plastic!) Essentieel is de verzorging van de tas. De zakelijke tas mag geen overduidelijke slijtage plekken laten zien. Door regelmatige verzorging ziet een leren tas er altijd representatief uit en bovendien gaat hij op deze manier veel langer mee. Wie vooral met documenten en contracten werkt kan nooit een fout begaan door te kiezen voor een leren aktekoffer. In deze situatie en bij sollicitaties is een aktemap ook altijd een veilige keuze. Let bij overige aktetassen naast de kleur vooral op het model. Laat een modieuze uitvoering achterwege en kies voor een tas met zo min mogelijk details. Een smalle tas is traditioneler, maar sinds de opkomst van de laptop mag de zakelijke tas iets breder zijn.

 

Zakelijke tas kopen?

 

Leren Aktetas Verbano Bruin Leren Aktetas Montepulciano Cognac Leren Dames Aktetas Faenza Rood
     
Marington
Marington
Marington
€179,95
€129,95
€139,95
     
Leren Laptop Messenger Bag Jacopo Dark Brown  Leren Laptoptas Laurentum Dark Brown Leren laptoptas Fabiano Dark Brown
     
Marxter
Marxter
Marxter
€249,95
€219,95
€189,95
     
Leren Aktetas Tortona Donkerbruin  Leren Aktetas Asti Bruin Leren Aktetas Moncalieri Zwart
     
Marington
Marington
Marington
€219,95
€159,95
€219,95
     
Pratesi Raffaello Laptoptas Large Mustard Pratesi Brunelleschi Aktetas Coffee Leren Laptop Rugtas Quirino Cognac
     
Pratesi
Pratesi
Marxter
€429,00
€449,00
€299,95