Steeds meer mensen nemen hun laptop overal mee naar toe, bijvoorbeeld naar school, die belangrijke vergadering waar je toegang moet hebben tot bepaalde documenten of tijdens een weekendje weg toch even je e-mails doornemen. Dan is een laptop tas erg handig om je laptop in mee te nemen, maar ook te beschermen.

Laptop tas

Pride & Soul Leren Schoudertas Tank
Een laptop los in de hand meenemen is niet erg handig en praktisch, een laptop tas is voorzien van een stevig handvat en in de meeste gevallen ook van een afneembare schouderband zodat je de tas makkelijk over je schouder kunt dragen. Daarnaast beschermt een laptop tas je laptop ook tegen bijvoorbeeld weersinvloeden of krassen en andere beschadigingen. Het beschermende compartiment is voorzien van een sterk kunststof frame, beschermende hoeken of een gewatteerd omhulsel. Vrijwel alle laptop tassen hebben naast een beschermend laptopvak meerdere vakken, compartimenten en organizers. Handig wanneer je extra documenten wilt meenemen of voor het opbergen van een mobiele telefoon, vistekaartjes of pennen.

Naast de functionele kant kan een laptop tas ook een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de gebruiker. Zo kiest een scholier of student vaak voor een hippe en trendy laptop tas, maar een zakelijke gebruiker zal eerder voor een chique laptop tas gaan gemaakt van hoogwaardig leer. Het materiaal is ook een belangrijke factor bij de duurzaamheid van een laptop tas, een nylon laptop tas of polyester laptop tas zal doorgaans minder lang meegaan dan een leren laptop tas.

Laptop tassen

Pratesi Brunelleschi Aktetas Laptop Coffee
Er zijn diverse formaten laptops en dus ook diverse formaten laptop tassen, bepaal goed of je laptop ook daadwerkelijk past.

Bijzonder populair zijn de exclusieve laptop tassen van het Italiaanse merk Pratesi, prachtige tassen die met de hand worden gemaakt van hoogwaardig kalfsleer. Verkrijgbaar in mooie klassieke kleuren zoals diverse bruintinten, maar ook opvallende kleuren als rood, groen en blauw. De binnenkant is erg chic afgewerkt met een lichte bekleding en extra opvallend is het LED-lampje dat automatisch aan gaat wanneer de tas geopend wordt.

Marington.nl heeft een grote collectie laptop tassen, zeer hoge kwaliteit en eenvoudig online te bestellen. Verschillende modellen, merken, kleuren en afmetingen.