MYOMY fair trade tassen

Fair trade betekent eerlijke handel. Het verhaal achter dit woord vertelt iets over de armoede in ontwikkelingslanden en de pogingen van bedrijven om hier structureel iets aan te doen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Voor bedrijven is het vaak roeien tegen de stroom in. Produceren en tegelijkertijd extra financiële hulp inzetten om de bevolking te helpen, betekent over het algemeen dat er een hogere prijs voor het eindproduct moet worden betaald. Het spreekt voor zich dat dat niet goed is voor de concurrentie-positie. Gelukkig zijn er veel jonge getalenteerde ontwerpers die bewust kiezen voor Fairtrade. Dit zien we terug in de Fairtrade tassen. Kies je voor een Fairtrade tas, dan heb je een uniek product in handen. Een fantastisch ontwerp en een tas met een verhaal. Een heel goed verhaal in dit geval.

Fair trade, of toch niet?

Het is niet altijd makkelijk om het onderscheid te maken tussen Fairtrade en iets wat er dicht tegenaan ligt. Uiteraard doen bedrijven hun uiterste best, maar niet altijd is dat goed genoeg voor de titel Fairtrade. Neem nu het merk Dbramante1928. Een mooi merk met een bijzondere lijn soepele lederen tassen. Stoere tassen en elegante modellen, voor zowel mannen als vrouwen. Dbramante1928 is niet Fairtrade geregistreerd, maar dat wil niet zeggen dat ze alleen maar bezig zijn met geld verdienen. Dit sterke merk zet zich op alle fronten in om de leef- en werkomstandigheden van de werknemers te verbeteren. Zij kiezen voor een goede en veilige werkomgeving, een fatsoenlijk loon en een verantwoorde productiemethode met zo min mogelijk schadelijk afval. Dbramante1928 werkt nauw samen met LittleBigHelp. Deze organisatie zet zich in om de leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren. Kies je voor een tas van Dbramante1928 houd dan in gedachten dat je daarmee indirect kinderen in India ondersteunt.

Ben je op zoek naar een Fairtrade tas en wil je geen enkele concessie doen, dan kom je uit bij de tassen van MYOMY. Dit merk, bekend van de MyPaperBag, is fair trade geregistreerd. De getalenteerde ontwerper Ramon Middelkoop is de ontwerper van de populaire My Paper Bag. Uiteraard is hij er trots op dat hij ook op het gebied van Fairtrade zijn steentje mag bijdragen. Kies je voor een tas van MYMOY, dan mag je ervan verzekerd zijn, dat het leer van dieren komt die een goed leven hebben gehad. De werknemers ontvangen een goed loon en de gezondheidszorg en educatie in de omgeving wordt financieel gesteund. De MyPaperBag van MYOMY, niet alleen een fijne tas, maar ook een prachtig verhaal. Daar wil iedereen wel mee rondlopen.