Fotomuur inspiratie

Foto's zijn voor veel mensen belangrijk, omdat ze mooie momenten, herinneringen en personen laten zien. Deze wil je graag een mooie plek geven in je huis, maar veel losse fotolijstjes kunnen een ruimte er vol en rommelig uit laten zien. Een mooie oplossing voor je fotolijstjes, is het maken van een fotomuur. Op die manier kun je heel veel foto's en fotolijsten kwijt, zonder dat het geheel er rommelig uitziet.

Fotomuur in de woonkamer

Fotomuur woonkamer

Een fotomuur in de woonkamer zorgt voor sfeer en voor een persoonlijke tint. Bij deze foto is gekozen om een rustig geheel te maken van de fotomuur, door gebruik te maken van 15 dezelfde, witte lijsten. Daarin zijn zwart-wit foto's geplaatst, met op elke foto minimaal 1 persoon. Door de gelijke kleuren en stijlen van de foto's krijg je een stijlvol geheel, dat ook nog precies past bij de rest van het interieur.

 

Fotoplanken

Bij deze fotomuur is gekozen om de fotolijsten op een paar moderne fotoplanken te zetten, in plaats van de fotolijst direct aan de muur te bevestigen. Op die manier voorkom je natuurlijk dat je heel veel gaatjes moet boren, maar ook kun je op deze manier makkelijker van lijsten wisselen. Opnieuw is voor een strakke uitstraling gekozen voor gelijke lijsten in zwart en wit, die passen bij de rest van de ruimte. De foto's zijn niet helemaal zwart-wit, maar hebben meer een sepia kleur. Dit past mooi bij de houten vloer, waardoor de fotowand echt bij de ruimte betrokken wordt. Ook is te zien dat voor alle foto's eenzelfde thema is gebruikt, in dit geval reizen. Er staan uitsluitend (details van) gebouwen op de foto, waardoor de foto's er bij elkaar niet rommelig uit zien.

 

Fotomuur verticaal

Fotomuur

De eerste twee foto's lieten fotomuren zien waarop het geheel van fotolijsten horizontaal was geplaatst. In dit voorbeeld is een smalle muur gebruikt, waarop het geheel verticaal is neergehangen. De fotomuur bevindt zich niet direct in de woonkamer, maar op een plek die een doorgang vormt tussen twee ruimtes. Hier is gekozen om de foto's niet in een lijst te plaatsen, maar om ze direct op stevig materiaal af te drukken. Op die manier heb je geen lijsten om de foto's, waardoor de foto's minder ruimte innemen en de foto's een mooi geheel vormen. Hier is het terugkerende thema familie of gezin.

 

Fotomuur keuken

Bij dit voorbeeld is een compleet andere stijl te zien dan bij de bovenstaande foto's. Hier is wel een verticale wand gemaakt, maar hiervoor is de hele muur gebruikt. De muur is volgehangen met allemaal verschillende soorten en maten fotolijsten. De fotolijsten zijn door elkaar opgehangen, zonder vaste afstanden. Dit geeft een speels effect. Om toch een beetje rust te bewaren op de hele muur, is wel gekozen om fotolijsten in wit, zwart, grijs en houtkleuren bij elkaar op te hangen. Deze rustige kleuren passen goed bij elkaar, waardoor je prima gekleurde foto's kunt ophangen.

 

Fotomuur in de hal

Fotomuur hal

Ook de hal is een geschikte ruimte voor een fotomuur. De plek waar je je huis binnenkomt, is met een fotomuur heel persoonlijk en stijlvol. Iedereen die je huis binnenkomt, zal direct jouw eigen fotomuur zien. Hier zie je opnieuw fotoplanken, dit keer in romantische, landelijke stijl. De verschillende groottes fotolijsten passen goed bij elkaar door het gebruik van zwart-witte lijsten en foto's in zwart wit.

 

Fotolijsten hal

In deze hal is gekozen om beide vrije muren te gebruiken voor foto's. De mooie donkere kleur grijs is heel chique en stijlvol in combinatie met de witte fotolijsten. De muren zijn niet te vol gehangen en er is afgewisseld tussen kleine en grote lijsten met 1 of meerdere foto's. Deze stijl fotomuur past perfect in een Scandinavisch interieur.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95