Herschel Little America school rugzakken

Misschien wil je het liever niet horen, maar als biologiejuf op een middelbare school zie ik veel problemen ontstaan doordat men een verkeerde schooltas gekocht hebben. Vandaar ook deze handige tips.

1. Goedkoop is duurkoop

Heel vervelend, maar je kunt beter een keer iets extra's uitgeven dan elke paar maanden een nieuwe tas te moeten kopen. Investeer dan ook in een degelijke schooltas waar je jarenlang plezier van hebt en waarvan je zeker weet dat de inhoud goed beschermd is.

2. Let op draagcomfort

Schooltassen zijn vaak erg zwaar, zeker als je hem ook nog eens de hele dag met je mee moet dragen. Vaak is een tas dat zowel als rugtas, schoudertas of handtas gedragen kan worden juist erg prettig, gewoon omdat je de manier van dragen af kunt wisselen en zo je schouders, rug of arm kunt ontlasten want boeken en tablets of computers zijn gewoon zwaar.

3. Voldoende ruimte

Schooltassen zitten vaak boordevol, je sleept er veel in mee, dat wil zeggen dat er naast boeken vaak ook nog plek moet zijn voor lunch, een drinkflesje en een laptop of tablet. Koop je tas dus beslist niet te klein.

4. Extra vakjes

Omdat je in een schooltas zo ontzettend veel verschillende spullen meesleept is het slim om na te denken over extra of aparte vakken die je nodig hebt. Een apart vak voor waardevolle spullen is vaak wel zo handig, evenals een extra vak voor de laptop zodat deze niet naast je drinkfles opgeborgen zit.

5. Kleur keuze

Natuurlijk kun je voor een hele vrolijke bonte tas gaan, maar daar raak je snel op uitgekeken. Een lichtgekleurde tas is snel vies en je wilt er toch jaren plezier van hebben. Kies daarom liever een neutrale bruine of zwarte tas, je ziet er niets op en het past overal bij.

Voor de meiden en jongedames hebben we ook speciale dames schooltassen, leuke designs en frisse kleuren waar je ongetwijfeld de aandacht mee trekt.