MYOMY My Carry Bag

Ieder lichaam is anders en dat realiseren vrouwen zich maar al te goed. Maar houd jij wel eens rekening bij het kopen van een tas met de volgende punten? De meeste vrouwen kiezen tas uit naar aanleiding van de kleur en het aantal vakken maar je kunt met een tas zoveel meer! Hieronder hebben we kort beschreven welke tas het beste bij jouw figuur past. Er fabulous uitzien met de juiste tas was nog nooit zo simpel!

Een van de gouden regels is om te kiezen voor een tas die het tegenovergestelde is van je figuur. Ben je slank, dan staat een ronde tas perfect. Ben je zelf juist voller en ronder, ga dan voor een tas met rechte hoeken.

Peerfiguur

Peer figuur tas

Lichaam peer figuur tassen

Vrouwen met het peerfiguur, ook wel piramide figuur genoemd, hebben wat bredere benen en heupen ten opzichte van de taille en schouders. Het is belangrijke om vooral het slanke bovenlichaam te benadrukken.

Een tas die mooi rond je taille valt, bijvoorbeeld een schoudertas, is perfect bij een peerfiguur. Daarmee leg je de aandacht op je sterkste punt: je mooie smalle taille.

Appelfiguur

Appel figuur tas

Lichaam appel figuur tassen

Als je een appelfiguur hebt, zit je gewicht boven of vanaf de taille. In de praktijk wil dit zeggen dat je een brede ribbenkast hebt, brede schouders, behoorlijk volle borsten en een rond buikje. Het maakt niet zoveel uit waar precies het volume zit, het zit boven of in je taille. Je hebt slanke heupen, slanke armen en slanke benen. 

Je slanke benen zijn absoluut je sterkste punt. Met een goed gekozen heuptas of handtas zorg je dat iedereen die als eerste ziet. Let erop dat je een tas kiest die goed bij je lengte past. Ben je niet al te lang, dan kun je een grote tas beter vermijden. Pas ook op met een band die over je bovenlichaam kruist. Dat doet je bovenlichaam (en dus ook je borsten) zwaarder lijken.

Zandloperfiguur

Zandloper figuur tas

Lichaam zandloper figuur tassen

Het volume van je figuur is mooi verdeeld over je hele lichaam, je hebt een duidelijke taille en de verhouding tussen de omvang van je heupen en schouders zijn perfect.

Met een zandloperfiguur kun je bijna elke tas hebben. Het is maar net waar je het accent op wilt leggen. Draag bijvoorbeeld een schoudertas om je slanke taille te benadrukken. Of kies voor een rugzak of een mooie clutch als je wilt dat niets de aandacht afleidt van je vrouwelijke vormen.

Recht figuur

Recht figuur tas

Lichaam recht figuur tassen

Het rechte figuur, ook wel plank of rechthoek genoemd, is een van de vier voornaamste lichaamstypes. Je hebt een slanke en atletische bouw, bijna geen taille en weinig vrouwelijke vormen. Ook zijn je schouders en heupen smal.

Met een recht figuur wil je misschien wel wat meer volume creëren. Dit doe je door te kiezen voor een tas met ronde, niet al te strakke vormen die ook een beetje opvalt. De grootte van de tas hangt af van hoe lang je bent. Het moet mooi in verhouding blijven, net als je figuur.