Leren tassen onderhouden

Een leren tas is vaak een grote aankoop. Het is dan ook belangrijk dat je rekening houdt met een goede verzorging van de tas. Als je de tas vanaf het eerste moment goed verzorgt, zul je er nog langer plezier van hebben!

Onderhoud leren tas

In het onderhoud van een tas kun je onderscheid maken tussen twee soorten producten. Vocht- en vuil afstotende sprays zorgen ervoor dat een tas beschermd is tegen vuil of een flinke regenbui. Daarnaast bestaan er verzorgende onderhoudsproducten die je kunt gebruiken om je tas na langer gebruik te onderhouden, bijvoorbeeld om de kleur of het materiaal van je tas weer op te halen. Dit is vaak een crème of wax die niet beschermt, maar alleen verzorgt. Het is belangrijk om bij de aankoop van deze onderhoudsproducten rekening te houden met het materiaal van de tas. Is de tas van gladleer, nubuck of suède? Al bij de aankoop is het goed om na te gaan van welke leersoort een tas gemaakt is, zo kun je gemakkelijk informatie vinden over het onderhoud van de tas. Een spray of wax voor een gladde leersoort kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt op een suède tas. Hou in de keuze voor een onderhoudsproduct bovendien rekening met de kleur die op het product staat.

Leer onderhoudsproducten

Er bestaan verschillende verhalen over het beschermen van leer. Veel mensen denken dat het voldoende is om een tas eenmalig in te spuiten met een spray die vocht- en vuil afstotend werkt. Hoe vaak je een tas moet behandelen, is afhankelijk van de spray die je gebruikt. De meeste sprays en onderhoudsproducten moeten voor een goede bescherming zeker drie keer per jaar worden gebruikt. Goedkopere onderhoudsproducten moeten soms zelfs vaker worden gebruikt. Hou hier dus rekening mee in de keuze voor een onderhoudsproduct. Een goedkoop product is niet altijd het voordeligst.

Populaire leren tassen