Inspiratie: draadlampen als hanglampen

Hanglampen zijn er in allerlei soorten en maten. De laatste tijd is de stoere, industriële woonstijl helemaal in en daar passen industriële hanglampen heel goed bij. Een voorbeeld van een mooi model industriële hanglamp is de draadlamp. Draadlampen zijn lampen waarbij de kap alleen uit (metaal)draad bestaat, waardoor de kap heel open is. Dat dit een heel leuk effect geeft, laten we jullie graag zien!

 

Vintage retro draad hanglampen

Antieke, vintage draadlampen hanglampen

Op deze foto zie je 4 leuke draadlampen die naast elkaar zijn opgehangen. De draadlampen zijn zwart en hebben allemaal het zelfde geribbelde model. Door de draadlampen niet op gelijke hoogte naast elkaar te hangen, krijg je een leuk effect. In deze woonstijl is het leuk om te spelen met je meubels en accessoires, zodat je geen strak geheel krijgt. Deze draadlampen komen prachtig uit voor de grijze, gemetselde muur in de hoge ruimte.

Verschillende draadlampen bij elkaar

Draadlampen koper zwart

Op de eerste foto zag je 4 dezelfde lampen die bij elkaar op zijn gehangen, maar je kunt ook kiezen voor verschillende draadlampen. Hier zie je bijvoorbeeld dat zwart en koper twee kleuren zijn die heel goed bij elkaar passen. Ook de modellen van deze lampen passen goed bij elkaar, doordat de grote lijnen hetzelfde zijn. Als je kiest voor verschillende kleuren hanglampen, zorg dan wel dat al die kleuren ook terugkomen in de rest van je interieur. Anders krijg je in plaats van een speels effect, snel last van een rommelig effect.

Een zwarte draadlamp

Draadlamp hanglamp zwar

Hier zijn 2 draadlampen opgehangen in dezelfde kleur en stijl, maar ze hangen niet direct bij elkaar. Het is mooi om draadlampen in verschillende ruimtes van je huis te laten terugkomen. Dan kun je er ook voor kiezen om maar 1 draadlamp in een ruimte op te hangen. Kies dan wel voor een groot model, anders valt je draadlamp helemaal weg in de ruimte.

Draadlampen in meerdere ruimtes

Koperen hanglampen draadlampen

Hier zie je een ander voorbeeld van draadlampen die op verschillende plaatsen in het interieur terugkomen. Dat zorgt voor een mooi geheel, waardoor de ruimtes bij elkaar betrokken worden. Dit komt ook doordat hier is gekozen om overal dezelfde draadlampen te gebruiken in dezelfde stijlvolle koperkleur. Deze kleur past mooi bij het bruin, hout, wit en zwart van de rest van het interieur. Op de tafel van pallets ligt een extra hanglamp. Bekijk ook onze blog over salontafels van houten pallets.

Koperen hanglampen

Koperen hanglampen draadlampen

Niet alleen verschillende draadlampen zijn mooi met elkaar te combineren. Ook andere hanglampen kunnen heel goed gebruikt worden in combinatie met de draad hanglampen. Het is dan wel aan te raden om alle lampen in gelijke kleur bij elkaar te hangen, zodat je toch een mooi geheel houdt. Het is helemaal mooi als er in de rest van de ruimte nog andere accessoires te vinden zijn in de kleur van de hanglampen, zoals je hier op de foto ziet. Het mooie koper komt terug in de accessoires en de stoel op de grond. Ook zie je hier dat koper een kleur is die heel goed past bij roze.

Stoere draad hanglampen

Stoere draadlampen hanglampen

Je ziet hier dat 2 hanglampen samen heel simpel zijn, maar toch een stijlvol en stoer geheel vormen. De mooie metaalkleur heeft een warme uitstraling die toch heel goed past bij de oneffen witte muur op de achtergrond. Helemaal in industriële stijl!

Verschillende koperen draadlampen

Verschillende koperen draadlampen

Ook hier zie je dat verschillende draadlampen goed bij elkaar passen, zo lang je dezelfde kleur gebruikt en je die kleur ergens anders in huis weer laat terugkomen. Deze leuke kleine draadlampjes zijn op gelijke hoogte gehangen, maar door de verschillende vormen heeft het toch een speels effect. Op de achtergrond hangt een prachtige lijst: ook in koperkleur.

Draadlampen wit en koper

Draadlampen wit en koper

Behalve zwart, combineert koper ook heel mooi met wit. Hier is heel goed gekozen voor een witte en een koperen draadlamp van hetzelfde model. Toch is in dit interieur oook veel zwart gebruikt en het wit zie je terug op tafel. Het hout met zwart, wit en koper vormt een heel mooi en warm geheel. Een perfecte kleurencombinatie die in elk interieur kan.

Draadlamp als decoratie

Draadlamp decoratie

Draadlampen zijn natuurlijk oorspronkelijk bedoeld om als functionele lichtbron te dienen, maar ze zijn van zichzelf al erg mooi om te zien. Daarom zijn draad hanglampen ook heel geschikt als decoratie, om op te hangen boven een gezellig hoekje met accessoires. Dit leuke hoekje is dan 's avonds ook direct mooi sfeervol verlicht.

Draadlamp tafellamp

In plaats van ophangen, kun je een draadlamp ook heel leuk op een tafel neerzetten of neerleggen. Als tafellamp zijn draadlampen een mooi decoratiestuk en een functionele lichtbron tegelijkertijd!

Hieronder staat een aantal mooie koperen hanglampen en draadlampen uit ons eigen assortiment. Kijk voor het hele assortiment op Marington.nl

 

Bonita Hanglamp Kylie Frida
     
Bonita Ø30 cm Rosé Goud
Kylie Ø45 cm koper
Frida Ø20 Rosé Goud
€99,95
€107,95
€54,95

 

Hanglamp Milou Bardina Birdie
     
Milou Hout Ø32 cm Koper
Bardina Ø40 cm Koper
Birdie Ø25 cm Rosé Goud
€57,95
€49,95
€39,95

 

Birke Tammy Sjoukje
     
Birke Ø17 cm Rosé Goud
Tammy Ø52 cm Oud Koper
Sjoukje Hout Ø34 cm Koper
€39,95
€199,95
€63,95