Stoere industriele lamp

Hoe maak je je eethoek nou echt af?

De eettafel of eethoek is een centrale plek in het huis waar veel geleefd wordt. Deze plek wil je dan ook zo aangenaam mogelijk maken. Een mooie grote tafel met comfortabele stoelen en een misschien een paar mooie accessoires. Wat een kamer of eethoek zo aangenaam maakt is onder andere de hoeveelheid licht. Een lichte kamer heeft een warme en uitnodigende uitstraling. Mocht je nou niet beschikken over een levensgroot raam en de meerderheid van het jaar stralend mooi weer, vindt je hieronder een aantal tips om je eettafel of eethoek af te maken met bijvoorbeeld een mooie grote lamp.

Eyecatchers aan het plafond

Lampen kunnen niet alleen zorgen voor genoeg licht in huis, maar zijn ook heel decoratief. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie grote eethoek hebt met een grote tafel, is een klein spotje niet voldoende. Heel mooi is dan een of twee grote hanglampen die meteen opvallen wanneer je de kamer binnenloopt. Afhankelijk van de soort lamp kan het een echte eyecatcher worden in je huis.

Grote witte lampen

Stoere robuuste lampen

Kies bijvoorbeeld voor grote industriële lampen die met stoere kettingen aan het plafond hangen. Boven bijvoorbeeld een grote landelijk tafel is dit heel erg mooi. Het contrast tussen de twee verschillende stijlen werkt heel goed.

Grote lampen

Houten kralen lampen

Maar ook in een wat strakkere inrichting kun je veel verschillende soorten lampen plaatsen. Een grote lamp met houten kralen kan bijvoorbeeld de ruimte wat ‘breken’. Wanneer de rest erg strak en sober is, kan het soms goed zijn om een paar contrasterende items toe te voegen zodat het niet te saai wordt.

Industriële lampen in een modern jasje

Maar ook industriële lampen kunnen heel goed in een strak interieur. Je hebt lampen die de industriële look hebben, maar toch in een modern jasje zijn gestoken zodat ze tegelijkertijd een wat sobere en strakke uitstraling hebben.

Ronde industriele lamp

Hippe draadlampen

Wat ook heel erg in opkomst is, zijn de draadlampen. Dit zijn lampen met een soort geraamte om de fitting en de lamp zelf. Deze lampen hebben een hele sobere look en strakke uitstraling waardoor de lamp in veel verschillende inrichtingen past. De draadlampen kunnen soms wat iel lijken boven bijvoorbeeld een grote tafel, maar wanneer je er meerdere bij elkaar plaatst boven een houten tafel geeft dit een heel mooi effect. Erg mooi zijn de draadlampen in rosé kleur.

Draadlampen

Koperen draadlampen

Kleine lampen gecombineerd in een groep

Waar je ook voor kan kiezen is een groep van kleinere lampen zodat je toch voldoende licht hebt. Dit creëert een heel interessant geheel omdat je veel lampen bij elkaar hebt hangen. Wanneer je dan ook nog verschillende lampen, in dezelfde stijl, combineert krijg je een mooi geheel dat meteen opvalt. Elke lamp zal op zichzelf staan en zo ook gezien worden, maar omdat ze bij elkaar hangen worden ze ook al geheel gezien en bekeken.

Groep kleine draadlampen