Schooltassen

Jouw ideale schooltas

De scholen zijn weer begonnen!

Je kunt je nieuwe schooljaar niet beginnen zonder een goede schooltas. Er ligt weer een heel schooljaar voor je, waarin je graag goed voor de dag komt. Een schooltas is een belangrijk onderdeel van je outfit. Daarnaast heeft de school waarschijnlijk een uitgebreid boekenpakket voor je uitgezocht, waarvan verwacht wordt dat je alle boeken netjes meeneemt naar elke les. Je stijlvolle tas moet dus ook nog stevig en praktisch zijn.

Schooltassen zijn er in veel verschillende soorten, maten en materialen. Ook is er keuze uit meerdere modellen: je hebt de standaard rugzak, maar je ziet ook steeds meer het gebruik van schoudertassen en handtassen. Elk model heeft zo zijn voor- en nadelen.

De rugzak

Dit is het meest geziene model op school, vooral omdat ze het meest praktisch zijn. Je boeken en laptop passen er allemaal netjes rechtop in. De meeste rugzakken hebben ook nog een klein voorvakje, dat handig is voor brood en kleine spulletjes. Dit model is het makkelijkst om een hele dag te dragen. Rugzakken zijn te verkrijgen in verschillende materialen. Welk materiaal het fijnst wordt gevonden, verschilt per persoon. 

Enrico Benetti Caracas Rugzak 66036 Olive Leren Rugtas Pianosa Donkerbruin Mi-Pac Rugzak Nordic Navy
     
Enrico Benetti
Pianosa
Mi-Pac
€49,95
€179,95
€34,95

 

De schoudertas

Vaak zijn schoudertassen breed in plaats van hoog, waardoor je boeken er niet rechtop in kunnen staan. Dit houdt ze minder netjes. Daarnaast hebben schoudertassen over het algemeen minder ruimte binnenin dan de rugzak. Ze zien er mooi uit en hebben ze meestal veel handige, kleine, extra vakjes binnenin.

Enrico Benetti Schoudertas Caracas 66027 Grey Visconti Texas Large Flapover Messenger Tas Oil Tan Enrico Benetti Schoudertas Marne 66032 Black
     
Enrico Benetti
Visconti
Enrico Benetti
€43,75
€129,95
€43,95

 

De aktetas

De aktetas is een tas met een chique, zakelijke uitstraling. Meestal zijn ze gemaakt van stevig leer en kun je je boeken en je laptop er makkelijk in meenemen. Aan de binnenkant van de aktetas vind je vaak extra vakjes die speciaal zijn gemaakt voor pennen of een mobiele telefoon.

Alassio Aktetas Veneto Zwart Lightpak Boardcase The Flight Leren Aktetas Montepulciano Cognac
     
Alassio
Lightpak
Marington
€79,95
€59,95
€129,95

 

Al deze schooltassen zijn online verkrijgbaar bij Marington.