Kerstbomen, maar dan net even anders

Sinterklaas is nu een paar dagen het land uit, dus voor veel mensen betekent dat dat het tijd is om de kerstversiering uit de kast te halen. Een originele echte, groene kerstboom is natuurlijk altijd mooi, maar tegenwoordig zijn er ook heel veel leuke mogelijkheden om een alternatieve kerstboom te maken. Wij laten jullie graag een paar mooie ideetjes zien!

 

Kerstboom van takken

Alternatieve kerstboom takken

Een alternatieve kerstboom hoeft helemaal niet ongezelliger te zijn dan een echte groene kerstboom. Deze leuke boom heeft zelfs het model van een echte kerstboom. Dit mooie model van takken staat prachtig in een landelijk of natuurlijk interieur met basic kleuren. Vooral de combinatie van hout met wit en zilver staat heel stijlvol. Je zou er nog voor kunnen kiezen om er lampjes bij in te hangen. Met deze boom heb je echt een keer iets origineels, maar het zorgt zeker voor een gezellig kerstgevoel!

Kerstboom takken muur

Een andere leuke variant van de kerstboom van takken. Misschien heb je geen ruimte voor een echte kerstboom of wil je gewoon geen echte boom in je kamer hebben staan. Wat je reden ook is, deze kerstboom is vast een goede oplossing! Dit kleine boompje van takken is plat en neemt daardoor vrijwel geen ruimte in. Je kunt dit boompje zelf maken door takken van breed naar smal boven elkaar vast te maken met touw. Het touwtje kun je later gebruiken om het boompje aan op te hangen. Maak je zelfgemaakte alternatieve kerstboompje af met een leuke ster bovenop en wat versiering aan de takken. Hier zijn leuke lampjes in de vorm van sneeuwvlokken gebruikt, samen met wat kleine witte bolletjes van wol.

Kerstboom takken muur

Deze alternatieve kerstboom van takken kun je het beste vast maken op een canvas doek of een houten plaat, in plaats van direct aan de muur. De takken moet je allemaal afzonderlijk vastmaken, zodat ze blijven hangen. Je zoekt buiten een aantal mooie takken, die je later op verschillende lengtes maakt. Maak de takken van breed naar smal boven elkaar vast. Dit kan met goede lijm, maar op een houten plank kun je de takken ook vast maken met spijkers. Hang een leuke ster bovenaan en versier je "boom" met een leuke streng kerstlampjes en een aantal leuke kersthangers. Na de kerst haal je de kerstboom makkelijk weg en je zet hem volgend jaar zo weer neer!

Kerstboom van een oude houten ladder

Kerstboom oude ladder

Een hele bijzondere alternatieve kerstboom, die je zelf kunt maken als je een beetje handig bent. Daarnaast heb je een oude, houten ladder nodig. Haal de ladder uit elkaar en zaag de treden op verschillende lengtes. Let er wel op dat de treden in dezelfde gaten moeten passen als oorspronkelijk en dat de treden dus precies de goede breedte moeten hebben om de ladder later weer in elkaar te kunnen zetten. Als alle lengtes kloppen, kun je de ladder weer in elkaar zetten, met de treden van smal naar breed. Hang er met haakjes een paar mooie kersthangers in en maak het geheel eventueel af met een leuke streng kerstlampjes.

Kerstboom op schoolbordverf

Alternatieve kerstboom muur

Met schoolbordverf kun je ook leuke kerstbomen maken! Het voordeel is dat je er elk moment makkelijk iets aan kunt veranderen en dat je de schoolbordverf bij elke andere gelegenheid kunt aanpassen. Als je het lef hebt om een hele muur te schilderen met schoolbord verf, kun je daar bijvoorbeeld met kerst hele leuke dingen mee doen! Hier zie je dat de basis van de kerstboom is getekend met krijt. Deze basis kun je aankleden zoals je zelf wilt: met een leuke slinger, met lampjes, met kersthangers... Maak je ruimtebesparende en alternatieve kerstboom zo gek als je zelf wilt!

Kerstboom schoolkrijt

Op een muur van schoolkrijt kun je het ook heel simpel houden en alleen een kerstboom tekenen, zonder lampjes en andere versiersels. Je kunt de boom zo groot tekenen als je zelf wilt en iedereen kan helpen om een deel bij te dragen aan de krijt kerstboom! Vooral met kinderen is dit heel leuk om te doen. Zo'n boom is ook leuk voor erbij, omdat je wel de gezellige lampjes mist. Toch geeft dit ook een hele gezellige uitstraling, omdat je kunt zien dat hij helemaal met de hand getekend is!

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95