Dames aktetas

Stijlvolle dames aktetassen

Aktetassen worden vaak gezien als tassen voor heren. Ze zijn robuust, vierkant en niet echt heel elegant. Niet echt iets voor dames dus. Of toch wel? Modeontwerpers hebben zich de laatste tijd over de aktetas ontfermt en dat levert nu een lijn luxe en elegante aktetassen op, speciaal voor dames.

 

Aktetassen voor dames

Kort gezegd is de klassieke aktetas een stevig, meestal leren, koffertje met een handvat. De binnenkant bestaat uit een groot vak voor bijvoorbeeld mappen, schriften en documenten en in het deksel bevinden zich vakjes van elastische stof waarachter pennen en andere kleinere dingen kunnen worden bevestigd. Zeer recht toe, recht aan eigenlijk, met weinig opsmuk.
Daarom is de aktetas zo geliefd, want er kan van alles op overzichtelijke wijze in worden meegenomen. Later kwam er ook een schoudertas variant op de markt, maar deze lijkt meer op een messenger bag dan op het klassieke koffertje. Ook zijn er modernere varianten van de koffer verkrijgbaar. Deze hebben echter een uitgebreide vakverdeling bestaande uit smalle vakjes zodat het mogelijk is belangrijke documenten geschieden op te bergen.

 

Elegante dames aktetas

Hoewel dames ook vaak op deze manier hun documenten voor het werk willen opbergen, waren er maar weinig elegante damestassen verkrijgbaar die hier geschikt voor waren. Gelukkig nu dus wel. De hoekige, robuuste lijnen van de aktetassen voor heren hebben plaatsgemaakt voor ronde lijnen, elegante details en vooral een mooie afwerking. Uiteraard bevatten de aktetassen voor dames dezelfde indeling als het gaat om verschillende vakken, maar de buitenkant is veel eleganter.

 

Luxe leer vol elegantie

Zo is er voornamelijk gekozen voor leer voor het vervaardigen van de aktetassen voor dames. Naast klassieke kleuren, zoals zwart, cognac en lichtbruin kun je ook kiezen voor trendy kleuren en dessins, zoals bloemen, blauw of rood. Voor het sluitingsmateriaal is er gekozen voor fijnere ritsen, gespen en magnetische knopen, waardoor de tas een elegantere uitstraling krijgt. Bovendien zijn deze aktetassen voor damesvoorzien van een mooie draagband, die ook nog eens in lengte verstelbaar is, voor extra draagcomfort. Ook is de tas voorzien van een handvat, als verwijzing naar het klassieke koffertje.

 

Dames aktetassen

 

Leren Aktetas Verbano Bruin
Leren Dames Aktetas Faenza Taupe 
Leren Dames Aktetas Faenza Rood
     
Marington
Marington
Marington
€179,95
€139,95
€139,95
     
Leren Dames Aktetas Elba Bruin
Leren Dames Aktetas Montecristo Bruin
Leren Dames Aktetas Gimignano Bruin
     
Marington
Marington
Marington
€269,95
€279,95
€269,95