Miniatuurmodellen

Miniatuurmodellen

Miniatuurmodellen zijn niet alleen perfecte items om te verzamelen, ze kunnen ook dienen als decoratie in een hobby- of werkkamer. De modellen zijn namelijk veel meer dan een namaak van iets dat geweest is. De gehele uiterlijke vormgeving is tot in detail nagemaakt. Bovendien schuilt er achter elk model een interessant verhaal. Deze historische achtergrond geeft de modellen een extra lading mee.

 

Miniatuur auto’s

Door de uitvinding van de auto kon men zich veel sneller over het land voortbewegen. Door de jaren heen is de auto behalve een handig vervoersmiddel steeds meer een stoer voertuig geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat velen een passie hebben ontwikkelt voor auto’s. In de afgelopen decennia zijn er veel legendarische modellen ontworpen. De modelauto’s doen qua populariteit niks onder voor de originelen. Wie heeft er tijdens zijn leven niet ooit een schaalmodel aangeschaft?

Indianapolis Miniatuur Auto PC010 BB Korn Modelauto PC013R Bantam Midget Model Auto PC011
     
Authentic Models
Authentic Models
Authentic Models
€126,00
€494,00
€379,00

 

Miniatuur vliegtuigen

Door de komst van het vliegtuig was het mogelijk voor de mens om door de lucht te zweven zoals vogels. Iets wat lange tijd onmogelijk werd geacht. De grootte en mechanica van vliegtuigen zijn erg indrukwekkend. Veel liefhebbers hebben daarom een grote fascinatie voor vliegtuigen. De modelvliegtuigen geven tot in detail weer hoe de vliegmachines er vroeger uit hebben gezien, waardoor ze er uit zien als ware kunstwerken.

Dixie Clipper Model Vliegtuig AP451 Desktop Fokker Triplane Vliegtuig Replica AP203 On Top of the World vliegtuig met aardbol AP108
     
Authentic Models
Authentic Models
Authentic Models
€379,00
€201,00
€79,00

 

Miniatuur boten

Voor dit allemaal uitgevonden was kon men zich echter al voortbewegen door het water. Waar boten vroeger nuttig waren voor bijvoorbeeld de visvangst en ontdekkingsreizen worden boten tegenwoordig gebruikt voor het vervoeren van producten en voor pleziervaart. De belangrijke plek in de historie maakt boten een speciaal vervoersmiddel. De modelboten zijn dan ook populair onder modelbouwers.

Blue Sailer MA8 Miniatuur Zeilbootje AS188 America’s Cup Colombia 1901 Small Modelzeilboot AS108F Thunderboat Miniatuur Speedboot AS184
     
Authentic Models
Authentic Models
Authentic Models
€42,00
€155,00
€690,00

 

Uitgebreide achtergronden

Aangezien het beschrijven van alle historische verhalen een ellenlang verhaal zou worden hebben we dit maar niet gedaan. Mocht je geïnteresseerd zijn in de historie achter de replica's, neem dan een kijkje op de desbetreffende productpagina’s.

Miniatuurmodellen zijn online verkrijgbaar bij Marington!