Een trap is vaak een centraal punt in huis dat veel gebruikt wordt. Veel trappen worden puur praktisch ontworpen, maar soms zie je trappen die ook nog eens een prachtig design hebben. Vooral als je trap zich in een grote of vrije ruimte bevindt, is het mooi om van je trap echt een bijzondere eyecatcher te maken. Zo kan je trap een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Hieronder staat een aantal voorbeelden van mooie trappen in allerlei stijlen.

 

Wenteltrap

Draaitrap wenteltrap

Heb je niet zo veel ruimte, maar wil je toch een bijzondere trap? Dan is een wenteltrap of draaitrap een ideale oplossing. Hier zie je een prachtige houten wenteltrap met een metalen leuning en een houten middenstuk. Het gedraaide middenstuk zorgt voor een bijzonder sierlijk effect, waardoor dit simpele model draaitrap toch een hele bijzondere uitstraling krijgt.

Ronde trap

Deze trap is niet zo scherp gedraaid als de trap hierboven, maar is wel heel handig voor als je trap aan de zijkant van een smalle ruimte moet passen. De trap zelf is eigenlijk heel basic met mooie donkere houten treden en witte stootborden en leuning. De doorlopende onderkant van de trap, die eindigt in een boog, zorgt voor het bijzondere effect.

Trap licht landelijk

Dit is niet echt een wenteltrap, want het model is gewoon recht. Toch is het idee bijna hetzelfde. Deze mooie lichte trap met loper ziet er heel gezellig uit en past perfect in een landelijk interieur. De vensterbank bij de raampjes halverwege de trap is gezellig ingericht met kussens en een lantaarn. Een sfeervolle trap hoeft verder helemaal geen bijzonder design te hebben: een basic model in mooie kleuren geeft al een heel mooi beeld.

Stoere, industriële trap

Betonnen trap touwen

Deze stoere trap past heel goed in een modern of industrieel interieur. De trap zelf is volledig gemaakt van beton. Heel origineel zijn de zwarte touwen die de trap aan de zijkanten afschermen. De touwen zijn vastgemaakt met metalen ogen. Deze bijzondere trap zorgt voor een strakke en moderne sfeer in de ruimte.

Industriele metalen trap

Deze gave trap is zeker bijzonder, maar je moet ervan houden en hij moet in je interieur passen. De trap bestaat uit metalen treden met een verroest uiterlijk. De treden hebben een boogvorm, waardoor ze alleen aan de muur en de vloer/ het plafond bevestigd hoeven te worden. Je hebt dus geen paal nodig waar de treden aan vast zitten. Daardoor lijkt het een beetje alsof de trap zweeft. Hier past de trap perfect bij het stoere robuuste uiterlijk van de stenen muren.

Landelijke trap

Grijze houten trap

Deze prachtige houten trap in de kleur grijs, staat prachtig in het landelijke interieur van de hal. De grijze tegelvloer heeft vrijwel dezelfde kleur en ook het mooie houten kastje past bij de stijl. De hanglamp is een echte eyecatcher, net als het beeld dat op de kast staat.

Witte trap

Houten trap wit interieur

Deze trap is helemaal dicht aan de onderkant. De zijkant is trak wit gemaakt, waardoor de trap perfect past bij het strakke witte interieur van de rest van de ruimte. De treden zijn bedekt met hout, in dezelfde kleur als de vloer. Daarom is de hele ruimte een mooi geheel dat veel rust uitstraalt.

Witte trap stenen muur

Hier zie je een mooie combinatie van landelijk met modern. De strakke witte trap is heel modern, maar de ruimte er omheen straalt een fijne, landelijke sfeer uit. De mooie houten vloer met zacht bruin vloerkleed, het hoge witte tafeltje met het beeld van een vogel dragen hier aan bij. Het meest opvallend in deze ruimte is natuurlijk de geweldige muur van robuuste stenen. Het geheel is prachtig bij elkaar gezocht, waardoor het een fijne ruimte wordt. Hier hoort de trap ook helemaal bij de ruimte.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95