schooltas

Een nieuwe schooltas, waar let je op?

Afgelopen week zijn de laatste scholen weer begonnen na de zomervakantie. Waarschijnlijk heb je al een schooltas als je die nodig hebt, maar waar let je op als je toch nog een nieuwe schooltas koopt? Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet:

- Als je een tas koopt waar je het liefst je hele schoolcarrière mee wilt doen, kies dan een tas in een neutrale, donkere kleur. Zo voorkom je dat je na 2 jaar rondloopt met een tas in een kleur die eigenlijk niet meer kan. Ook zie je minder snel vlekken op een donkere tas.

- Kies je toch een schooltas in een felle kleur die je langer dan 1 jaar wilt gaan gebruiken, let dan op de stof. Een lichte of felle kleur tas wordt makkelijk vies en dan is het wel fijn als je tas een keertje mee kan in de wasmachine.

- Ook een stevige bodem in een schooltas is geen overbodige luxe. Zo’n tas krijgt het hele jaar veel te verduren met alle boeken, maar ook wordt hij waarschijnlijk de hele dag overal op de grond neergezet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je tas na een paar maand is uitgescheurd.

- Let bij het kopen van een schooltas ook op het formaat. Bedenk van tevoren waar je je tas allemaal voor wilt gebruiken en wat er dan allemaal in moet passen. Als je bijvoorbeeld je sportkleding voor de gymlessen ook in je schooltas wilt meenemen, moet je uitgaan van een tas met grote vakken binnenin.

- Schooldagen kunnen lang duren. Een lange schooldag betekent meestal ook: veel boeken! Om die boeken de hele dag comfortabel mee te kunnen nemen, is het belangrijk dat je een tas met 1 of meerdere goede schouderbanden hebt.

- Schooltassen met voorvakjes zijn handig! Vaak heb je wel kleine spulletjes bij je zoals je sleutels of een OV-chipkaart. Geloof mij: het is heel vervelend als je je hele tas leeg moet schudden op een uitklaptafeltje in de trein, omdat je OV-kaart ergens in dat grote vak rondzwerft op het moment dat de conducteur je kaart wil controleren.. Die kun je dus het beste bewaren in een voorvakje van je tas.

- Er bestaan ook schooltassen met speciale vakjes voor pennen of met een systeem om je sleutels altijd op dezelfde plek in je tas te bewaren. Dit zijn niet de belangrijkste eisen voor een tas, maar als de optie er is, zijn ze zeker de moeite waard! Sleutels zwerven vaak overal door je tas en pennen zijn regelmatig kwijt.. Waarschijnlijk heb je die mooie etui gekocht om elke dag mee naar school te nemen, maar die vergeet je gegarandeerd eens in de zoveel tijd! Als je er dan voor zorgt dat je altijd een paar pennen in het pennenvak van je tas hebt, heb je altijd iets achter de hand.

Marington.nl heeft een groot assortiment schooltassen die online makkelijk te bestellen zijn.