MYOMY PAPER BAG

MYOMY PAPER BAG: een tas met een verhaal

‘MYOMY do goods’ is een Nederlands tassenmerk dat in 2007 is opgericht. Bij dit merk staat het bewust milieuvriendelijk produceren van tassen centraal. Ze maken gebruik van eerlijk leer, van dieren die hun hele leven op een boerderij hebben geleefd. Het looien van het leer gebeurt op een manier waarop zo min mogelijk chemicaliën gebruikt hoeven te worden, zodat de schade aan het milieu beperkt wordt. Ook wordt op die manier gezorgd dat het drinkwater veilig en schoon blijft. De tassen worden gemaakt door mensen uit de omgeving van de fairtrade werkplaatsen, die door MYOMY zijn gerealiseerd. Doordat deze mensen kunnen werken voor MYOMY, hebben zij kans op een beter bestaan met gezondheidszorg en mogelijkheid tot scholing.

Het verhaal achter de PAPER BAG

De collectie tassen van MYOMY is heel afwisselend, omdat verschillende ontwerpers series tassen hebben ontworpen. Elke serie tassen heeft dus een compleet eigen stijl. Elke ontwerper heeft ook een eigen verhaal of idee, waar de ontwerpen van de tassen op gebaseerd zijn. De MY PAPER BAG is een ontwerp van Ramón Middelkoop. Het verhaal achter deze tas komt van een zwerver die Middelkoop eens tegen was gekomen in de tram. De zwerver had een papieren tasje bij zich, dat er van vorm nog heel goed uit zag. Toch had het tasje waarschijnlijk al van alles meegemaakt, want het was erg vies. Zo is het idee ontstaan om een duurzame, leren versie te maken van het papieren tasje: de MY PAPER BAG! In de loop van de tijd zijn er veel meer modellen tassen en portemonnees bijgekomen in de PAPER BAG serie, maar wij laten jullie de 2 eerste modellen zien.

MY PAPER BAG handbag

Dit model heeft een stoere, eenvoudige uitstraling. De kartelrand aan de bovenkant is typisch voor de PAPER BAG. De binnenkant van de handbag is ruim (diepte 10cm) en bestaat uit een groot hoofdvak met twee ritsvakken en 3 insteekvakjes. Op de bodem van te tas ligt een houten plankje ter versteviging. Dit plankje ligt los, dus kan er ook uitgehaald worden. Deze PAPER BAG heeft een rits in het hoofdvak, waardoor de hele tas goed af te sluiten is. De tas is geschikt voor spullen van maximaal A4-formaat en kan als handtas en als schoudertas gedragen worden. De MY PAPER BAG is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

MYOMY PAPER BAG Handbag Original MYOMY PAPER BAG Handbag Off Black MYOMY PAPER BAG Handbag Reddish Brown
     
MYOMY original
MYOMY off black
MYOMY reddish brown
€159,95
€159,95
€159,95

MY PAPER BAG long handle zip

Dit model heeft dezelfde basis als de handbag, hij is alleen een stuk hoger. De binnenkant van de long handle (39cm hoog) is ruimer dan van de handbag (25cm hoog). Ook deze tas heeft een uitneembaar plankje voor de stevigheid en een rits in het hoofdvak, om de hele tas af te sluiten. Ook deze tas is als handtas en als schoudertas te dragen. Voor beide modellen geldt, dat geen tas er hetzelfde uitziet. Ze zijn met de hand gemaakt van leer. Natuurproducten zien er nooit exact hetzelfde uit, dus elke tas is uniek.

MYOMY PAPER BAG Long Handle Zip Original MYOMY PAPER BAG Long Handle Zip Dark Chocolate MYOMY PAPER BAG Long Handle Zip Blond
     
MYOMY original
MYOMY dark chocolate
MYOMY blond
€169,95
€169,95
€169,95

 

Deze PAPER BAGS zijn online verkrijgbaar bij Marington.nl. Bekijk de hele collectie op de site!