Ruimtes met oude houten balken

In oude huizen is bij het bouwen vaak gebruik gemaakt van dikke houten balken. In sommige huizen zijn die balken weggewerkt, maar het is juist heel mooi om die oude houten balken zichtbaar te laten zijn! Hier laten we graag een paar mooie voorbeelden zien van ruimtes waarin de houten balken prachtig zichtbaar zijn.

 

Houten balken in de badkamer

Houten balken badkamer

Hier zie je een prachtige moderne badkamer, waarin de oude houten balken echte eyecatchers zijn. De balken vallen extra op doordat de rest van de badkamer vooral wit is. Het stukje houten vloer is mooi aangepast op de houten balken, waardoor ze toch heel goed in deze ruimte passen.

Houten balken badkamer beton

Deze stijlvolle badkamer is een heel mooi geheel dankzij de combinatie van hout en beton die overal terugkomt. De houten balken zijn mooi zichtbaar en die kleur komt terug in het rieten mandje en de oude houten emmer. De vloer en het vouwgordijn zijn ook uitgevoerd in bruin. Verder is de hele badkamer gemaakt van beton: het badmeubel met de wastafels, de ombouw van het bad en de muren, alles heeft een betonlook. De combinatie van hout en beton geeft deze badkamer een stoere maar stijlvolle en rustige uitstraling.

Houten balken en glas

Houten balken glazen dak

Hier zijn de oude houten balken wel op een hele bijzondere manier zichtbaar gemaakt. Het interieur is volledig nieuw en het glazen dak laat veel licht door. Het mooie is dat de houten balken doorlopen onder het glazen dak. Prachtige combinatie van oud hout en modern wit.

Houten balken glazen wand

Hier zijn ook de oude balken heel mooi zichtbaar in een modern en opgeknapt interieur. De plafondbalken zijn in elke ruimte zichtbaar, waardoor het hele huis een mooie eenheid krijgt. Dat is prachtig zichtbaar dankzij de glazen wand die tussen de ruimtes is geplaatst.

Houten balken op zolder

Houten balken op zolder

Een bijzondere ruimte op de bovenste verdieping van een gebouw, waarbij de mooie houten constructie prachtig te zien is. Ook hier is een glazen deel in het dak geplaats, dat wordt benadrukt door de houten balken die er omheen lopen. Hier hebben de houten balken nog een leuke extra functie gekregen: er is een leuke hangstoel aangehangen. Een fijne, rustgevende ruimte waar je lekker kunt relaxen.

Houten balken zolder slaapkamer

Een moderne slaapkamer op zolder. Het vele wit geeft rust en de houten balken vallen daardoor mooi op. Het zijn echte sfeermakers in zo'n moderne ruimte, samen met het zachte kleed op de grond en het gezellige zitje in de hoek. De grote ramen zorgen voor veel licht.

Houten balken in de keuken

Houten balken keuken

In deze prachtige, landelijke keuken zijn de houten balken en het houten plafond mooi behouden. Ze passen precies in de stijl van de keuken, doordat de rest van de keuken helemaal is uitgevoerd in landelijke stijl. Het hout combineert perfect met het wit en zwart en met de mooie tegelvloer. Dit is een mooi voorbeeld van een ruimte waarin je de oude houten balken mooi tot hun recht kunt laten komen op een manier zoals het ooit geweest is.

Houten balken in de woonkamer

Houten balken woonkamer

Deze prachtige grote woonkamer heeft een fijne, landelijke sfeer. De houten balken vallen mooi op doordat de rest van het plafond strak wit is gemaakt. Van de 4 verticale balken is gebruik gemaakt door er een fijne zithoek tussen te maken. Daardoor ontstaat er makkelijk een gezellig zitdeel in het midden van de grote ruimte. De oude tegelvloer en de landelijke meubels maken de stijl en het plaatje van de woonkamer helemaal af.

Houten balken in huis

Houten balken in huis

Een hele bijzondere ruimte waarbij in het voorste deel van het gebouw geen verdiepingen zijn: alles is 1 hoge ruimte. Daardoor komt de hele structuur van de houten balken van de vloer tot het plafond bloot te liggen. Dit geeft een heel bijzonder effect. Achter de houten balken bevindt zich een mooie houten trap. De ruimte is prachtig opgeknapt, volledig gemoderniseerd en helemaal strak wit gemaakt. Daardoor valt de bijzondere hoge balkenconstructie extra op.

Houten balken oude kerk

Hier zie je een heel bijzonder woonhuis: een oud en volledig verbouwd kerkgebouw. De bovenverdieping is helemaal open en is gebruikt om een fantastische leefruimte van te maken. De oude stenen muren en de houten balken zijn heel goed bewaard gebleven en in het zicht gelaten. Dat geeft de ruimte echt karakter en uitstraling. Door de grote ramen in het dak komt er veel licht binnen, waardoor het een hele fijne ruimte wordt om te zitten, te eten en te relaxen.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95