Een satijnen dekbedovertrek geeft een slaapkamer een luxe en chique uitstraling. Of het nu gaat om een dekbedovertrek met een tijdloos streep patroon of prachtige print. Een satijnen dekbedovertrek is heerlijk zacht, glad, licht glanzend en valt soepel. Dit maakt dekbedovertrekken van satijn erg populair en comfortabel.

Satijnen dekbedovertrek

Dekbedovertrek 200x200/220 Beddinghouse Cherryville Soft Pink
Een satijnen dekbedovertrek is gemaakt van satijn of beter gezegd katoen-satijn, satijn is namelijk gemaakt van katoen. Echter wordt bij satijn een andere weeftechniek gebruikt dan bij normaal katoen. Bij satijn liggen de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid en worden bedekt door de inslagdraden. Dit wordt ook wel een atlasbinding genoemd. Deze weeftechniek zorgt ervoor dat garens heel dicht op elkaar geweven kunnen worden, waardoor de stof glad en soepel wordt. Katoen of zijde mag de naam 'satijn' dragen zodra er 220 counts per inch (220 geweven draden per inch) zijn gebruikt.

De benaming "satijn" is afkomstig uit het Arabische "Zaitun", dit is de naam van de Chinese haven Tsen-tung. Van daaruit werden de glanzende stoffen die in atlasbinding werden gemaakt geëxporteerd en "Atlas Zaituni" genoemd.

Satijnen dekbedovertrekken

Dekbedovertrek 200x200/220 Beddinghouse Owen Yellow
Satijnen dekbedovertrekken zijn natuurlijk het hele jaar door te gebruiken, maar mede door de goed ademende en ventilerende eigenschappen zijn ze ideaal voor in de zomer. In de zomer wordt het al snel warm en broeierig in bed, met een satijnen dekbedovertrek kan dit worden beperkt en slaapt u ook in de warme periode heerlijk door. Een nadeel van satijn kan zijn dat het een beetje 'glibberig' aanvoelt, het kan even duren voordat u hieraan gewend bent.

Onze satijnen dekbedovertrekken zijn allemaal gemaakt van 100% hoogwaardig katoen-satijn en niet van polyester-satijn, polyester-satijn is heel erg glimmend en van aanzienlijk mindere kwaliteit dan echt katoen-satijn. Een dekbedovertrek van satijn is zeer gemakkelijk te onderhouden, wassen kan tot 40°C in de wasmachine en na het drogen hoeft het dekbedovertrek niet gestreken te worden.

Marington.nl heeft een grote collectie satijnen dekbedovertrekken, diverse dessins en eenvoudig online te bestellen. Bekende merken als Beddinghouse en House in Style.