Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken voor meer sfeer

Dekbedovertrekken vind je in alle soorten, maten, kleuren en motieven waarbij de ene al spectaculairder is dan de volgende. Wanneer je ze wilt kopen zijn er een paar zaken waar je rekening mee dient te houden. Passen je dekbedovertrekken bij je donsdeken, passen ze bij je kamer en passen ze bij je persoonlijkheid en die van je eventuele bedpartner? Daarnaast bestaat er ook nog een verschil tussen winter- en zomerstoffen in functie van de warmte die ze met zich meebrengen. Mensen die het ’s nachts snel te koud of te warm krijgen, kunnen hier best ook rekening mee houden wanneer ze dekbedovertrekken kopen.

De sobere kamer
Is je kamer een eenvoudige ruimte, dan loont het om ze ook op gebied van inkleding zo sober mogelijk te houden. Dit betreft niet enkel de muren en gordijnen, maar ook het bed zelf, kledingkasten, nachtkastjes en eventuele kaders en andere accessoires. Hoe neutraler je basis is, hoe meer sfeer je kunt creëren met je dekbedovertrekken. En gezien deze laatste snel gewisseld zijn, maak je op deze wijze een ruimte van je slaapkamer die je in een mum van tijd in een andere sfeer laat baden. Kies kleurrijke, vrolijke dekbedovertrekken om een losse uitstraling te krijgen of klassieke exemplaren wanneer je het stijlvol wilt houden. Een zwoele nacht kan ingeleid worden met satijnen dekbedovertrekken en een gezellige nacht met leuke prints of motieven.

De kamer met karakter
Natuurlijk kan het ook dat je kamer ene plaats is die al een duidelijk karakter met zich meedraagt. Dit kan zo zijn omwille van de vorm van de ruimte of de structuur van het gebouw. Een dakkamer in een oud, klassiek huis brengt een ander gevoel met zich mee dan een grote ruimte in een nieuwbouwwoning. Anderzijds kan het ook zo zijn dat je reeds gordijnen of verf hebt gekozen in een opvallende of duidelijk kleur. In dat geval kies je best voor dekbedovertrekken die aansluiten bij de eerder gekozen elementen. Een felblauw laken in een verder rood getinte kamer geeft al snel een ongemakkelijk gevoel. Het belangrijkste is dat alles in harmonie is met elkaar en dekbedovertrekken spelen hier een belangrijke rol omwille van hun prominente aanwezigheid in de slaapkamer en vaak grote oppervlakte. Zeker in een slaapkamer voor volwassenen kan je er niet naast kijken.

Marington.nl heeft een zeer ruime collectie van dekbedovertrekken in het assortiment, veel verschillende dessins, kleuren en materialen en eenvoudig online te bestellen.