Dokterstas

Luxe dokterstassen

Dokterstassen zijn onmisbare items geworden voor artsen en verpleegkundigen, maar tegenwoordig ook steeds populairder onder andere doelgroepen. Je kent ze vast wel: de half ronde tassen met een sluiting aan de bovenkant, waarmee je de bovenste flappen bij het openen opzij duwt. Deze tas werd na uitvinding al snel een populair kleinood onder artsen, omdat je bij het openen, direct bij al je spulletjes kan. Het lijkt misschien wel een beetje op een variant van de gereedschapskist, maar dan veel mooier en luxer uitgevoerd. Zo zijn de huidige dokterstassen gemaakt van hoogwaardig leer.

 

Dokterstassen: niet alleen voor dokters

Hoewel de dokterstas niet alleen door artsen worden gebruikt, wordt dit type tas nog wel qua naam aan het beroep van dokter gelinkt. Dat komt doordat dokters dit type tas het meest en het langst hebben gebruikt. Er zijn nog steeds huisartsen die kiezen voor deze fijne tassoort. Tegenwoordig zie je allerlei moderne varianten op de leren dokterstas, in verschillende kleuren en printjes, waardoor de associatie wat minder groot is, al behouden deze tassen wel de naam dokterstas.

 

Dokterstas als aktetas

De dokterstas is namelijk ook een hele fijne aktetas of boekentas. Dankzij de ruime opening aan de bovenkant van de tas is deze tas heel makkelijk in te delen en in te pakken. Grote boeken en mappen kunnen met gemak in deze tas worden meegenomen. Het is zelfs geschikt voor mappen of om een laptop in mee te nemen. Sommige dokterstassen hebben zelfs een extra vak onder de tas, andere designs hebben een extra vak aan de voorkant. Daarnaast bevat de dokterstas ook speciale vakjes voor pennen en dergelijke.

 

Binnenvoering

Tegenwoordig worden de doktertassen vaak gevoerd. Meestal wordt hier een synthetisch suède voor gebruikt om zo de tas te beschermen. Ook is dit makkelijker schoon te houden dan echt suède. Dus wanneer er onverhoopt een vlekje aan de binnenkant van de tas ontstaat, kun je dat makkelijk verwijderen.

 

Alleen handvat, geen schouderband?

Een dokterstas heeft traditioneel gezien geen draagband, maar wel een handvat, waardoor het een echte handtas is. Om het draagcomfort en gebruikersgemak te verhogen zijn er dokterstassen waarbij het mogelijk is om een bijgeleverde schouderband aan vast te maken. Dat draagt wel zo comfortabel.

 

Klassiek & trendy

De leren dokterstas is een echte klassieker. Het is dan ook verkrijgbaar in een klassieke uitvoering zoals zwart, cognac en bruin. Maar er zijn ook trendy dokterstassen verkrijgbaar. Denk hierbij aan mooi gekleurd leer, met bijvoorbeeld een ombre effect. Of een duotoon waarbij twee kleuren harmonieus samengaan, zoals rood met bruin en blauw met zwart. Marington.nl heeft een prachtige collectie leren dokterstassen, ruime keuze en eenvoudig online te bestellen.

 

Leren dokterstassen

 

Leren Dokterstas Abruzzi Bruin Leren Dokterstas Velino Bruin Leren Dokterstas Montesilvano Bruin
     
Marington
Marington
Marington
€179,95
€189,95
€169,95
     
Leren Dokterstas Teramo Zwart Leren Dokterstas Pescara Donkerbruin Leren Dokterstas Treviglio Bruin
     
Marington
Marington
Marington
€179,95
€159,95
€189,95
     
Floto Dokterstas Ciabatta Blauw Floto Dokterstas Ciabatta Rood Floto Dokterstas Ciabatta Bruin
     
Floto
Floto
Floto
€199,95
€199,95
€199,95
     
Pratesi Doctor Bag Bruce Brown Pratesi Doctor Bag Bruce Black Pratesi Doctor Bag Bruce Cognac
     
Pratesi
Pratesi
Pratesi
€479,00
€479,00
€479,00