Leren tas

Chique leren tassen

Leer is een materiaal dat bij veel mensen een gevoel oproept van luxe. Tassen van leer zijn tijdloze klassiekers, zelfs wanneer ze in een trendy kleurtje of design zijn omgetoverd. Leer past bij iedere outfit en gaat heel lang mee. Sterker nog: hoe langer je een leren tas hebt en gebruikt, des te soepeler en mooier wordt het leer, waardoor het nog meer karakter krijgt. Geen wonder dat zowel dames als heren leren tassen verkiezen boven tassen van stof, canvas of riet.

 

Huiden

Leer is afkomstig van dieren die voor de vleesconsumptie worden gedood, zo wordt het dier zoveel mogelijk in zijn geheel gebruikt. Een huid is echter nog geen leer. Om van deze huiden leer te maken, moet het gelooid worden. Leer looien is een proces waarbij de huid wordt geprepareerd, zodat het niet meer zal vergaan. Vervolgens kan het leer door een vakman worden bewerkt tot tassen en kleding.

 

Soorten leer

Er zijn verschillende soorten leer op de markt die door de mode-industrie worden gebruikt. Het meest worden koeien- en varkenshuiden gebruikt om leer van te maken. Er zijn ook luxe leersoorten verkrijgbaar, zoals kalfsleer of hertenleer. Welk leersoort voor je tas is gebruikt, hoort ook op het label of bij het keurmerk te zijn vermeld. Leren tassen van kalfsleer zijn namelijk kostbaarder dan leren tassen van een volwassen rund en daar hangt dan ook een ander prijskaartje aan. Om zeker te weten dat je de juiste prijs betaalt, kijk je dus op het label.

 

Suède

Hou je ook zo van dat zachte leer, wat zo soepel aanvoelt? Voor leren tassen wordt dit leer, suède genoemd, ook vaak gebruikt. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van de huid (zonder opperhuid), waardoor het een zachtere, geborstelde structuur heeft. Door het zachte karakter is het minder duurzaam dan gewoon leer, maar voor leren tassen is suède ook een tijdloze stof. Bovendien is suède makkelijker te kleuren en te bewerken. Ook suède moet voorzien zijn van een keurmerk.

 

Zakelijk & casual

Een leren tas is een tijdloze klassieker die past bij ieder moment van de dag. Zo kun je dezelfde leren tas gebruiken voor college of kantoor en voor een middagje winkelen of avondje stappen met vriendinnen. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te kiezen welke leren tas het beste bij jouw wensen past.

Marington.nl heeft een prachtige collectie leren tassen, ruime keuze en eenvoudig online te bestellen.

 

Populaire leren tassen

 

Leren Reistas Siena Bruin Leren Weekendtas Livorno Big Zwart Leren Weekendtas Biella Donkerbruin
     
Marington
Marington
Marington
€219,95
€219,95
€209,95
     
Leren Aktetas Tortona Donkerbruin Leren Aktetas Asti Bruin Leren Aktetas Moncalieri Zwart
     
Marington
Marington
Marington
€219,95
€159,95
€219,95
     
Pratesi Raffaello Laptoptas Large Santa Croce Cognac Pratesi Brunelleschi Aktetas Laptop Santa Croce Marrone Pratesi Leonardo Aktetas Radica Black
     
Pratesi
Pratesi
Pratesi
€499,00
€599,00
€599,00
     
Floto Leren Schoudertas Milano Rood Floto Leren Handtas Taormina Bruin Floto Leren Damestas Sorrento Zwart
     
Floto
Floto
Floto
€249,95
€209,95
€249,95
     
Pratesi Alberti Medium Handtas Black  Pratesi Bibbiena Damestas Smart Brown Pratesi Versilia Medium Damestas Dark Blue
     
Pratesi
Pratesi
Pratesi
€259,00
€249,00
€209,00