Tips Onderhouden Leer

Leren tas onderhouden

Leren tassen stralen van nature al veel luxe uit. Desalniettemin, is het belangrijk om niet te vergeten dat leer wel een natuurlijk materiaal is. Dit betekent dat het wel onderhouden moet worden, hierdoor blijft de tas langer mooi en gaat hij een stuk langer mee. Wij geven je een aantal tips om nog langer plezier te hebben van je leren tas.

 

Het wassen van de tas

Ten eerste is het belangrijk dat wanneer je de tassen wilt wassen met een doekje, je dit alleen met warm water doet. Houd producten zoals bleekmiddelen, wasverzachters, vlekverwijderaars etc. uit de buurt van de tas. Vermijd ook zo veel mogelijk producten zoals parfum en bodylotion. Deze zullen allen het leer aantasten.

 

Bewaren

Bewaar je leren tas in een linnen of katoenen zak of tas wanneer je hem opbergt. Let op: stop je leren tas nooit in plastic tassen of andere luchtdichte verpakkingen, het is belangrijk dat leer kan ademen. Leg de katoenen zak of tas vervolgens op een droge en koele plek. Dit zorgt ervoor dat hij droog, schoon en uit het zonlicht blijft. Zonlicht kan zorgen voor barstjes en verkleuring van de tas.

 

Conditionering

Houd je tas in een goede staat door hem zo af en toe goed in te sprayen met een leerbeschermingsspray, doe dit vanaf een afstandje en houd de spray niet te lang op één plek.

Als het leer er na een langere tijd een beetje droog uit gaat zien, kun je hier doorzichtig ledervet voor gebruiken. Breng dit voorzichtig met een doekje of kwastje aan. Een inktvlek is te verwijderen door wat aceton op een doekje te doen, wrijf dit vervolgens zachtjes over de vlek.

 

De binnenkant van je tas behandelen

Als de binnenkant van je tas vies is, kun je dit behandelen met bakingsoda. Verdeel het over de bodem van de tas en laat het vervolgens een nachtje inwerken. De volgende dag kun je het opzuigen met de stofzuiger, inclusief het stof.

Mocht de tas stinken aan de binnenkant, doe dan wat koffiedik in een open potje en zet dit in de tas. Verpak de tas vervolgens voorzichtig in een plastic tas en laat dit een nacht staan, zo kan de koffie de vieze geur goed opnemen.

Leren tassen zijn online verkrijgbaar bij Marington!