Clutch

Een van de leuke aspecten van een bezoek aan een chique restaurant of feestje is dat je extra aandacht mag besteden aan de eigen presentatie. Dit is de gelegenheid waarop je ongegeneerd dat cocktailjurkje kunt dragen. Natuurlijk in combinatie met je favoriete pumps en een smaakvol sieraad (niet teveel van dat laatste.) Elke zelfrespecterende vrouw neemt een tas mee naar een restaurant voor make-up, sleutels, telefoon en andere handige dingen. Welk model tas past het beste op zulke gelegenheden?

 

Clutch of handtas?

Een tas voor een chique gelegenheid moet vooral niet te groot zijn. Een grote schoudertas kun je moeilijk kwijt aan tafel. Kies daarom voor een kleine handtas of een clutch. Handzaam en groot genoeg om de essentiële dingen voor een leuke avond in kwijt te kunnen. Voor een chique restaurant is een clutch een prima keuze omdat je de tas niet de hele tijd hoeft te dragen. De geringe afmeting maakt het eenvoudiger om een goede plek te vinden tijdens het diner. Laat de clutch nooit tijdens het eten op tafel liggen. In zeer chique restaurants krijg je vaak een klein krukje waarop de tas kan worden gelegd. Zonder krukje kun je de clutch onder de stoel schuiven zodat de bediening er niet op kan gaan staan. Ook mag de handtas op schoot liggen (het servet leg je er vervolgens over heen) of achter de rug op de stoel.

 

Kleine schoudertas als alternatief

Voor een chique feestje kan in plaats van een klassieke clutch gekozen worden voor een kleine schoudertas. Een praktische keuze omdat je op deze manier niet gedurende het feest steeds een arm kwijt bent aan het dragen van je tas. Voor tassen op een nette gelegenheid geldt dat de kleur enigszins moet passen bij de schoenen en andere accessoires. Dit hoeft overigens niet precies dezelfde kleur te zijn, als het maar niet teveel vloekt. Zwart is altijd een veilige keuze want dat combineert met alles. Een tas op een chique gelegenheid moet niet teveel opvallen door schreeuwerige details en grote logo's. Minder is hier echt meer. De kwaliteit van het materiaal en het model moeten er voor zorgen dat je tas opvalt.

Marington.nl heeft een prachtige collectie clutches, ruime keuze en eenvoudig online te bestellen.

 

Leuke clutches en kleine schoudertasjes

 

HJ de Rooy Clutch 752759 Curry HJ de Rooy Clutch 542992 Mostone HJ de Rooy Schoudertas 482713 Lemon Curry
     
HJ de Rooy
HJ de Rooy
HJ de Rooy
€59.95
€74.95
€44.95
     
HJ de Rooy Schoudertas 482713 Peacoat Blue HJ de Rooy Clutch 752759 Moro Leren Schoudertas Como Bruin
     
HJ de Rooy
HJ de Rooy
Marington
€44.95
€59.95
€79.95