Winterdecoratie voor in huis

December is begonnen! Voor veel mensen de gezelligste maand van het jaar. Tijd om je huis om te toveren tot een warm en gezellig thuis met de leukste winterdecoratie. Hieronder laten we een aantal voorbeelden van winterse decoratie zien. De meeste voorbeelden zijn (makkelijk) na te maken.

 

Vaas met takken en winter accessoires

Decoratie vaas takken winter

Een heel simpel idee eigenlijk, maar het staat ontzettend leuk. Neem een mooie grote stenen vaas, in dit geval een mooie antraciet grijze. Zoek in het bos een paar takken, het liefst met kleine dennenappeltjes eraan. Hang daar leuke hangers in. In dit geval zijn hangers gebruikt van huid in hartvorm en stervorm. De zachte en warme uitstraling van deze hangers zorgt voor een echt winters gevoel.

Glazen pot met dennenappels en lampjes

Glazen pot dennenappels lampjes

Neem een mooie glazen pot, het liefst een beetje een grote. Leg een laag dennenappels onderin en leg er daarna een deel van een lampjesslinger op baterij bovenop. Daarna weer een paar dennenappels en dan verder met het snoer met lampjes, totdat je pot vol zit en de lampjes allemaal in de pot zitten. Simpel maar gezellig!

Draadmand met dennenappels en lampjes

Metalen mand lampjes dennenappels

In plaats van een glazen pot, kun je ook een leuke metalen draadmand vullen met dennenappels en lampjes. Hier liggen alle lampjes gewoon bovenop de dennenappels. Zet er een paar grote takken in voor een mooi hoog decoratiestuk. De takken kun je eventueel nog versieren met leuke winterse hangers.

Winterse foto aan een kleerhanger

Poster hert kleerhanger takken

Leuk om boven een kastje of sidetable te hangen. Neem een kleerhanger met 2 klemmetjes, hang daar een poster/ grote foto in en hang de kleerhanger aan een haakje boven het kastje. Leg er een aantal takjes voor met lampjes en klaar is je winterse decoratie! Voordeel hiervan is dat je de hanger natuurlijk elk seizoen opnieuw kunt gebruiken om een andere toepasselijke foto in te hangen. Met een paar leuke bijpassende accessoires ervoor tover je je hoekje met gemak om tot iets leuks!

Schaal met leuke winterse accessoires

Schaal dennenappels kaarsen herten

Voor op tafel is een leuke schaal met kleine accessoires altijd heel handig en gezellig. Zet en leg leuke winterse accessoires die jij leuk vindt op een schaal en klaar! Voor in de winter is het leuk om bijvoorbeeld kaarsjes en dennenappels op de schaal te leggen. Op de foto zie je dat er nog 2 kleine hertjes bij gezet zijn, ook erg leuk voor in de winter! Het voordeel van de schaal is dat je het geheel zo even aan de kant kunt zetten als je de ruimte nodig hebt.

Herfstbladeren fotolijsten

Een andere leuke variant van een schaal op tafel. Deze is heel simpel opgemaakt met 3 glazen potjes, gevuld met dennenappels, een kaarsje en wat takjes. Toch is het een leuk winters decoratiestuk.

Slinger van dennenappels

Slinger van dennenappels

Maak zelf een leuke slinger van dennenappels en ijzerdraad. Je kunt de slinger natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt, dat ligt er vaak aan waarvoor je de slinger wilt gaan gebruiken.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95