Wonen in een oude kerk

Wonen in een oude kerk, dat is iets bijzonders dat maar voor weinig mensen is weggelegd en wat je zelf ook maar moet willen. Het blijven natuurlijk bijzondere, maar lastige gebouwen om in te wonen, vooral als er nog niets aan verbouwd is. Toch leveren kerken die zijn omgebouwd tot woonhuis hele bijzondere plaatjes op. Of je er nou van droomt om ooit in een kerk te wonen of je het alleen maar mooi vindt om naar te kijken en eventuele inspiratie op te doen voor je eigen huis. De volgende foto's zijn de moeite waard om te bekijken!

 

Van kerk tot woonhuis

Van kerk tot woonhuis

Deze kerk is op een hele bijzondere manier verbouwd, waardoor er een hele grote en open ruimte ontstaat op een bovenverdieping. Je ziet hier een prachtige leefruimte met zithoek met tv en een fijne plek om te lezen in een grote stoel met een bijzettafeltje en een mooie staande lamp. Doordat de glas in lood ramen bewaard zijn gebleven en de hoge, ronde plafonds nog zichtbaar zijn, krijg je een hele bijzondere sfeer. Vooral gecombineerd met de supermoderne, witte inrichting. Twee houten trappen laten zien dat er nog een verdieping beneden is en een kleine verdieping boven.

Woonhuis oude kerk

In deze kerk is ervoor gekozen om het woonhuis in meerdere ruimtes te verdelen. Zo zie je boven een gezellige badkamer onder een schuin dak en met een vrijstaand bad. Beneden is een verhoging met een bureau en een gezellige haard, en voor de verhoging zie je de bank staan. De houten muur geeft een warme sfeer aan de ruimte die verder volledig wit is.

Wonen in een oude kerk

Hier zie je een hele stijlvolle en moderne keuken die is gebouwd in een voormalig kerkgebouw. Er is een mooie houten trap naar boven gemaakt, waar de oude stenen muur nog zichtbaar is. De wit gemaakte plafonds zorgen voor een modernere sfeer. Daardoor past ook de moderne, witte keuken heel goed in dit nieuwe interieur. Daarnaast is het hout van de vloer en de trap mooi bij elkaar passend, waardoor overal een mooi geheel ontstaat in de ruimte.

Woonkamer in een oude kerk

Woonkamer oude kerk

Hier zie je de woonkamer van een huis dat vroeger een kerkje is geweest. Het kerkje staat op een prachtige plek aan het water, dat je heel mooi kunt zien door de mooie grote ramen. Wat deze ruimte vooral zo bijzonder en sfeervol maakt is het hoge plafond met de bijzonder balken die heel mooi zichtbaar zijn doordat er geen extra verdieping is gemaakt. Daardoor is de sfeer van het kerkgebouw nog heel mooi aanwezig gebleven, zonder dat het te veel aanwezig is. De witte muren en de houten plafonds zorgen in combinatie met de grote ramen voor veel licht. Dat maakt deze ruimte heel prettig.

Woonkamer oude kerk

Dit kerkgebouw is volledig omgebouwd tot een supermodern woonhuis. De prachtige woonkamer heeft bijzondere muren en een hele warme sfeer door de open haard, de mooie meubels en het kleed op de vloer. Ook het stenen deel onder het grote raam, de grote kroonluchters en het schilderij boven de open haard zorgen voor een warm interieur. Onder het grote raam zijn hele grote openslaande tuindeuren gemaakt die leiden naar de grote tuin met zwembad. Ook zie je daar een stuk aanbouw van het huis waarin een mooie ouderwetse boog zichtbaar is, die perfect past bij de uitstraling van de rest van het gebouw.

Slaapkamer in een oude kerk

Slaapkamer oude kerk

Hier zie je een slaapkamer, die is gemaakt op een verdieping in een oude kerk. Door het grote, ouderwetse raam heb je een prachtig uitzicht op het landschap. De slaapkamer is simpel en stijlvol gehouden met een oude houten vloer, een bed en een klein kleedje.

Keuken in een oude kerk

keuken oude kerk

Ook een keuken is natuurlijk onmisbaar in huis, ook als dat en omgebouwde kerk is. Hier zie je hetzelfde gebouw als op een van de afbeeldingen hiervoor. De mooie houten muur is weer zichtbaar. Hier is gekozen voor een mooie lange keuken aan een zijde van een vrij smalle doorgang. Door de mooie grote ramen, die bewaard zijn gebleven, komt veel licht naar binnen waardoor je prettig kunt werken in deze keuken. De keuken is een mooie verbinding tussen 2 ruimtes en heeft een centrale plek in het huis.