Zolderkamer inspiratie

Veel mensen zullen zich herkennen in het gebruiken van de zolder als rommelzolder of opslagplaats. Eigenlijk heel zonde, want als je de zolder niet per se (helemaal) nodig hebt als opslag, kun je er een fantastische ruimte van maken! Hieronder laten we een aantal afbeeldingen zien van echte droomzolders. Voor sommige voorbeelden is een grote zolder nodig die lang niet iedereen zal hebben, maar je kunt er altijd inspiratie uit opdoen voor kleine(re) zolders.

Zolder als slaapkamer

Zolder slaapkamer

Na het gebruik van rommelhok, is een slaapkamer waarschijnlijk het meest voorkomende doel van zolders. Je kunt natuurlijk gewoon je zolder opknappen tot een nette ruimte en daar een bed in plaatsen... maar je kunt het ook anders doen! In dit knusse voorbeeld zie je een romantische zolder met 2 zelfgemaakte bedden aan een kant van de zolder. De knusse hokjes met mooie ouderwetse ramen maken de zolder heel gezellig. De lades, leuke accessoires en de plankjes in de nok maken de ruimte helemaal af.

 

Zolder slaapkamer schuifdeur

In dit voorbeeld zie je een prachtige slaapkamer op zolder, in landelijke stijl. In deze ruimte is ervoor gekozen om een deel van de zolder in te richten met een bed. De rest van de zolder wordt van het slaapdeel afgesloten met een prachtige landelijke schuifdeur aan een stoere metalen rail. Door slechts een klein deel van de zolder te gebruiken als slaapdeel, wordt dat een hele knusse ruimte, terwijl de rest van de zolder nog makkelijk voor andere doeleinden ingericht kan worden.

 

Witte zolder

Bij dit idee wordt wel de volledige ruimte als slaapkamer ingericht. Door het bed in het midden te plaatsen zorg je voor een heel vrij en ruimtelijk effect, vooral onder het hoge dak. De volledig witte ruimte zorgt voor een Scandinavische uitstraling en dat zorgt voor veel rust in de ruimte. Rust is belangrijk voor een slaapkamer. Door toch een paar lichtgrijze en bruine accessoires en accenten toe te voegen, zorg je ervoor dat de ruimte niet saai oogt.

 

Mooie houten balken

Zolder houten balken

Als je het geluk hebt dat je in een oud huis woont, kan het zijn dat er op zolder nog prachtige houten balken te zien zijn. Deze balken geven een zolder een hele mooie ouderwetse, landelijke uitstraling. Als ze op je zolder aanwezig zijn, is het zonde om ze niet te laten zien. Op deze foto zie je een mooi voorbeeld van een zolder waarbij de houten balken heel goed te zien zijn. De houten balken komen extra goed tot hun recht doordat de rest van de muren en plafonds wit is geschilderd. Verder is de ruimte groot genoeg om er een bed in te plaatsen en daarnaast nog een stijlvolle zithoek met eettafel en bank in te richten. Een fijne ruimte waar je niet alleen 's nachts hoeft te zijn, maar ook overdag prima tot rust kunt komen.

 

Zolder houten balken

Ook op deze zolder zie je duidelijk de houten balken terug, maar van deze ruimte is echt iets speciaals gemaakt. De ene schuine kant van het dak bestaat volledig uit ramen, waardoor je een hele lichte ruimte krijgt. Deze lichte ruimte is helemaal ingericht om te relaxen en tot rust te komen. Op de mooie houten vloer liggen alleen een mooi kleed en een hele rij stijlvolle kussens. Deze zijn allemaal gekozen in lichte kleuren. De witte lampion lampen maken de romantische en landelijke stijl helemaal af.

 

Bijzondere relax ruimtes

Zolder wit grijs

Je kunt ook je zolder inrichten om helemaal tot rust te komen; een echte relax zolder. Voor bovenstaand idee is wel een hele hoge zolder nodig, waarbij onder het schuine dak nog zijwanden zijn geplaatst. Deze kunnen dienen als opslagruimte, zonder dat je de spullen in het zicht hebt liggen. Verder is de ruimte volledig ingericht in lichte kleuren en met heel veel ruimte. De witte, grijze en beige tinten passen perfect bij elkaar en laten je volledig tot rust komen. Behalve een stoel, een bank en een tafeltje staan er alleen nog wat accessoires.

 

Zolder hangmat

Dit idee is een soort combinatie van verschillende foto's die hierboven stonden. De mooie houten balken, veel licht door de grote ramen en een grote tafel om met veel mensen aan te zitten. Daarnaast is hier een fijne hangmat opgehangen, waar je lekker in kunt liggen om tot rust te komen na een lange dag.

 

Zolder hangmat

Opnieuw een ruimte waar een stijlvolle hangmat is opgehangen, maar bij deze ruimte krijg je meer een vakantiegevoel of strand idee door het vrolijke fotobehang op de achtergrond. Opnieuw een echte relax ruimte met weinig meubels.

 

Zolder schommel

Tot slot een bijzondere zolderruimte waar iets anders bijzonders is opgehangen, namelijk een schommel. De ruimte is prachtig ingericht in lichte kleuren en landelijke stijl. Dat past mooi bij de houten balken die gedeeltelijk te zien zijn. De schommel is geheel in stijl met hout en een wit kussentje. De schommel is leuk voor de kinderen als de ouders lekker op de banken zitten, maar stiekem af en toe ook fijn om als volwassene op te zitten.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95