Pratesi

Pratesi

Trendy, maar ook tijdloos; de leren tassen van het merk Pratesi stralen gewoon klasse uit. Het design is snel als een Italiaanse sportwagen, de kleuren zijn intens en de functionaliteit is hoog. Pratesi tassen weerspiegelen gewoon… Lees verder

Trendy, maar ook tijdloos; de leren tassen van het merk Pratesi stralen gewoon klasse uit. Het design is snel als een Italiaanse sportwagen, de kleuren zijn intens en de functionaliteit is hoog. Pratesi tassen weerspiegelen gewoon jouw eigen stijl en karakter. Het merk stamt uit 1948 en zag het levenslicht in Rome. Dat het hier om Italiaans design gaat, dat zie je tot in de kleinste details van iedere tas. Pratesi maakt vooral tassen voor zakelijk gebruik en voor op reis. Zo bestaat de collectie voornamelijk uit aktetassen, koffers en reistassen. Het merk maakt tassen voor mannen en vrouwen. Durf jij op te vallen met een prachtige tas die in het oog springt qua kleur en een uniek design? Dan ben je bij Pratesi aan het juiste adres. Kies voor geel, rood, poederig blauw, roze of juist voor vlammend cognac en glanzend chocola en laat je verrassen door de hoge gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit van deze leren tassen.

Lees minder

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Complete assortiment Pratesi tassen

Om de oorsprong van Pratesi te ontdekken moeten we terug in de tijd gaan. Een slimme en intelligente Florentine, Egidio Pratesi uit Rome kreeg tijdens de tweede wereldoorlog in 1948 de kans van z'n leven.

Italië was in die tijd een land dat volledig verwoest was door de bombardementen en vrijwel iedereen probeerde een middel te vinden om te overleven. Pratesi verloor geen tijd en maakte gebruik van alle ontwikkelingen die op dat moment gaande waren in de filmindustrie. Hij begon met het maken van kostuums en bijbehorende attributen voor de beroemde film "Quo Vadis", een film die afspeelt in het oude Rome. Leren schilden en uitrusting die gedragen werden door de centauren die vochten in het Colosseum.

Pratesi tassen

Dit alles leidde tot een opmerkelijk succes! Tevens verdiende Pratesi op deze manier voldoende geld, zodat hij zijn activiteiten als ambachtelijk produceren van kleine lederwaren voort kon blijven zetten. Van leren riemen tot leren tassen. Door het toepassen van nieuwe methoden en vakmanschap en zijn passie voor zijn ambacht, behoren de producten van Pratesi nog steeds tot een van de meest duurzame en mooiste leren producten.

Pratesi verhuisde van de kleine werkplaats in Prati naar een pand in Rome met een winkel erbij waar de leren producten direct verkocht werden aan de klanten in Viale Parioli. Dit was een van de meest exclusieve woonwijken van de hoofdstad, bekend om zijn boulevards en luxe huizen.

Om aan de toename van de vraag te kunnen voldoen, moest het familiebedrijf een transformatie ondergaan. Pratesi moest gerund worden als een modern bedrijf met een nieuw team werknemers. Bovendien zijn ze toen verhuisd naar de huidige locatie in Donnini in Florence, dit is een streek die bekend staat om de hoge dichtheid van leerlooierijen en andere leveranciers van hoogwaardige huiden.

Pratesi koffers

In de loop der jaren heeft Pratesi ervoor gekozen zich te specialiseren in de productie van aktekoffers, aktetassen, laptoptassen, damestassen, herentassen en reistassen. Dit alles heeft er toe geleid dat Pratesi een eigen stijl heeft weten te creëren en behouden, een unieke uitstraling op het gebied van lederwaren. De stijl van Pratesi wordt door een breed publiek gewaardeerd.