Micmacbags tassen onderhouden

De ontwerpen van Micmacbags zijn geïnspireerd op reizen naar India. Zij geloven dat mooie producten alleen onder de juiste omstandigheden gemaakt dienen te worden. Daarom is de fabriek in India waar de producten worden geproduceerd SA8000 gecertificeerd, garanderen ze hun medewerkers een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en arbeidstijden. Zo zijn de producten van Micmacbags niet alleen mooi van buiten maar ook van binnen.

De collecties worden gemaakt van verschillende leersoorten en hierdoor is het belangrijk elke tas op de goede manier te behandelen. Hieronder staan de juiste series gekoppeld aan het juiste leersoort en bijpassende onderhoud.

Gevet Leer

Producten gemaakt van gevet leer worden aan de nerfzijde (opperhuid) voorzien van een wax/olie laag nadat ze geschuurd zijn. Om de levensduur van deze leersoort te verlengen is het belangrijk deze af en toe te verzorgen. Voor gebruik is het altijd goed het leer in te sprayen met een kleurloze water en vuil afstotende spray. Let er hierbij op dat er op een minimale afstand van 30 cm wordt gesprayd.

Ook is het verstandig de tas af en toe te behandelen met ledervet. Dit om kreuken en scheurtjes te voorkomen, hierdoor zal het leer op den duur ook minder onderhoud vereisen. Zorg ervoor dat nadat de tas is ingevet deze wordt uitgepoetst met een uitpoetsborstel. Om het leer soepel te houden maar ook vuil- en waterafstotend kan er nog een waxlaagje wordt aangebracht door middel van een olie protector. Is het leer nog soepel genoeg? Dan is een kleurloze vuil- en waterafstotende spray voldoende.

De Micmacbags collecties die onder gevet leer vallen zijn: Micmacbags Colorado, Micmacbags Everglades, Micmacbags Golden Gate, Micmacbags New Navajo, Micmacbags Tribal.

Colorado

Micmacbags Colorado

Everglades

Micmacbags Everglades

Golden Gate

Micmacbags Golden Gate

New Navajo

Micmacbags New Navajo

Tribal

Micmacbags Tribal

Geschuurd Leer

Vertoont het leder geen gladde, maar juist een ruwe of veloursachtig effect, dan wordt er gesproken van geschuurd leer. Voorbeelden hiervan zijn onbewerkt leer, maar ook nubuck en suède. Door de open structuur van dit leer kan vuil, vet en vocht sneller in het leer trekken. Let op, dit kan ook gebeuren bij het verkeerd gebruiken van onderhoudsmiddelen! Een goede bescherming van dit leer is erg belangrijk.

Geschuurd leer kan worden onderhouden met een vuil- en waterafstotende spray. Door deze spray 3 tot 4 keer per jaar op de tas te spuiten zal er een beschermlaagje ontstaan. Hierdoor zal water en vuil niet snel in de tas trekken waardoor vlekken kunnen ontstaan.

De Micmacbags collecties die onder geschuurd leer vallen zijn: Micmacbags Indiana, Micmacbags Lumberjill, Micmacbags Oklahoma.

Indiana

Micmacbags Indiana

Lumberjill

Micmacbags Lumberjill

Oklahoma

Micmacbags Oklahoma

Wax leer

Wax leer heeft een open nerf waardoor verschillende kleurschakeringen erg duidelijk zichtbaar worden. Hierdoor heeft het een mooie natuurlijke en soms wat robuustere uitstraling. Door dagelijks gebruik zal het leer zich aanpassen aan lichte schakeringen in het leer. Op deze manier wordt elke tas uniek!

Het leer heeft door deze manier van inverven geen beschermlaag, waardoor een goede verzorging extra belangrijk is. Krasjes en droge vlekken zijn goed weg te werken met kleurloze vet gevoede crèmes. Hoe minder onderhoud aan de tas, hoe meer het natuurlijke en stoere effect ontstaat.

De Micmacbags collectie die onder wax leer valt is: Micmacbags Montana.

Montana

Micmacbags Montana

Glad leer

Een gladde leersoort is, net als waxleer, in een verfvat geweest waardoor natuurlijke kleurschakeringen zichtbaar zijn. Het verschil is dat glad leer vaak een glanzende finish laag heeft. Glad leer is een ontzettend duurzaam product.

De verzorging van glad leer kan met een kleurloze leer crème. Hierna de tas altijd weer even inspuiten met een beschermende vuil- en waterafstotende spray.

Controleren of de tas van glad leer gemaakt is? Wanneer er een krasje wordt gemaakt met de nagel en deze is na een tijdje nog minimaal zichtbaar kan ervan uit worden gegaan dat het glad leer is. Ook is het leer egaal van kleur en voelt het glad aan.

De Micmacbags collectie die onder glad leer valt is: Micmacbags Pocahontas.

Pocahontas

Micmacbags Pocahontas