MYOMY tassen onderhouden

Het buffelleer van de MYOMY tassen is van de hoogste kwaliteit, wordt plantaardig gelooid en met de hand gemaakt in een fairtrade gecertificeerde fabriek in India. Dit certificaat betekend dat de leerlooierij voldoet aan het strengste protocol op het gebied van mens, veiligheid en milieu. Alle huiden komen van lokale kleinschalige boerenfamilies, hier hebben de dieren voldoende ruimte om te grazen en een waardig leven te leiden. De ambachtslieden in India verdienen een eerlijk inkomen om goed van te kunnen leven, en zelfs een klein beetje van dit geld te sparen en te investeren in een duurzame toekomst voor zichzelf, hun familie en hun gemeenschap. Daarnaast krijgen ambachtslieden ook onderwijs en trainingen om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, werken zij in een veilige werkomgeving en krijgen ze toegang tot goede gezondheidszorg.

De collecties worden gemaakt van verschillende soorten buffelleer welke worden afgewerkt met een natuurlijke beschermlaag. Behandeling van de tas is niet noodzakelijk maar wel is aan te raden de tas te beschermen tegen regen en vuil. Dit kan door een kleurloze vuil- en waterafstotende spray, test dit altijd eerst op een onopvallend deel van de tas en spray altijd op een afstand van 30 cm.

Anaconda Leer

MYOMY Anaconda

Deze anaconda leren tassen, met slangen- of anacondaprint, zorgen voor een chique look. Naast de chique uitstraling van de print zorgt deze finish er ook voor dat het leer minder kwetsbaar wordt. Dit leer is uiteraard niet echt van een slang maar wordt er door middel van een stempel in het leer aangebracht. Ook is het bij deze leersoort de tas voor gebruik in te sprayen en dit af en toe te herhalen.

Deze tas kan buiten de spray ook worden verzorgd met een leer crème. Hierdoor behoudt het zijn natuurlijke glans. Een kleine hoeveelheid crème kan met een droge katoenen doek worden aangebracht op de tas, wrijf dit goed uit. Let op, probeer dit altijd eerst op een onopvallend stukje leer.

Bubble Leer

MYOMY Bubble

De MYOMY Bubble uitvoeringen zijn ook gemaakt van buffelleer, maar dit gladde leer is voorzien van een bubble profiel welke in het leer is geperst met behulp van een drukstempel. De MYOMY Bubble modellen hebben hierdoor mooie organische vormen en passen daardoor perfect bij de tijdloze klassiekers van MYOMY. Het leer is afgewerkt met een finish waardoor het leer minder kwetsbaar wordt.

Het is verstandig de bubble leren tassen voor gebruik in te sprayen met een kleurloze vuil- en waterafstotende spray. Dit kun je 3 tot 4 keer per jaar herhalen om de beschermlaag optimaal te houden. Let er wel op dat je sprayt op een afstand van ongeveer 30 cm. Buiten de spray kan dit type leer ook worden verzorgd met een leer crème. Hierdoor behoudt het zijn natuurlijke glans. Een kleine hoeveelheid crème kan met een droge katoenen doek worden aangebracht op de tas, wrijf dit goed uit. Let op, probeer dit altijd eerst op een onopvallend stukje leer.

Hunter Leer

MYOMY Hunter

Hunter leer is een bekend, glad full-grain leersoort. Dit luxe leersoort wordt steeds mooier en soepeler naarmate deze wordt gebruikt. Dit leersoort zit het dichtst bij de natuurlijke huid waardoor de natuurlijke structuur en de huid zichtbaar blijft. Hunter leer heeft een open structuur en krijgt een natuurlijke kleur, - en waxlaag. Vanwege de open structuur is dit leersoort ook kwetsbaar, ondanks de natuurlijke waxlaag. Daarom is het verstandig de tas goed te verzorgen.

Het is verstandig de hunter leren tassen voor gebruik in te sprayen met een kleurloze vuil- en waterafstotende spray. Dit kun je 3 tot 4 keer per jaar herhalen om de beschermlaag optimaal te houden. Let er wel op dat je sprayt op een afstand van ongeveer 30 cm.

Ostrich Leer

MYOMY Ostrich

De mooie ostrich print is in het buffelleer gestanst en zorgt voor een mooie elegante uitstraling, de tassen zijn dus niet gemaakt van echt struisvogelleer. Het is verstandig de ostrich leren tassen voor gebruik in te sprayen met een kleurloze vuil- en waterafstotende spray. Dit kun je 3 tot 4 keer per jaar herhalen om de beschermlaag optimaal te houden. Let er wel op dat je sprayt op een afstand van ongeveer 30 cm.

Rambler Leer

MYOMY Rambler

In de basis krijgt rambler leer dezelfde behandeling als hunter leer. Echter heeft het rambler leer een soort printje, kleine bobbeltjes, en is de look meer afgewerkt. Na het natuurlijke kleuren krijgt dit leer nog een pigment spray om de kwaliteit van het leer consistent te maken. Deze spray zorgt ervoor dat de open structuur minder wordt en hierdoor ook minder kwetsbaar is. Ook is het bij deze leersoort de tas voor gebruik in te sprayen en dit af en toe te herhalen.

Deze tas kan buiten de spray ook worden verzorgd met een leer crème. Hierdoor behoudt het zijn natuurlijke glans. Een kleine hoeveelheid crème kan met een droge katoenen doek worden aangebracht op de tas, wrijf dit goed uit. Let op, probeer dit altijd eerst op een onopvallend stukje leer.

Waxy Leer

MYOMY Waxy

Dit leersoort heeft veel weg van het hunter leer. Alleen bij waxy leer wordt, zoals de naam al zegt, een wax laagje aangebracht. Deze wax zorgt voor een zachte glas en voor een diepere kleur. Door dit wax laagje is de tas minder kwetsbaar en wordt de kleur beter beschermd. Ook is het bij deze leersoort de tas voor gebruik in te sprayen en dit af en toe te herhalen.

Krasjes en droge vlekken zijn goed weg te werken met kleurloze vet gevoede crèmes. Hoe minder onderhoud aan de tas, hoe meer het natuurlijke en stoere effect ontstaat. 

Deze tas kan buiten de spray ook worden verzorgd met een leer crème. Hierdoor behoudt het zijn natuurlijke glans. Een kleine hoeveelheid crème kan met een droge katoenen doek worden aangebracht op de tas, wrijf dit goed uit. Let op, probeer dit altijd eerst op een onopvallend stukje leer.