Hobo tassen

Hobo tassen

Heb je een elegante stijl, maar hou je ook van een beetje nonchalance? Draag je graag jeans in combinatie met een blouse of blazer? Dan is de hobo tas perfect voor jouw stijl. Hobo tassen hebben… Lees verder

Heb je een elegante stijl, maar hou je ook van een beetje nonchalance? Draag je graag jeans in combinatie met een blouse of blazer? Dan is de hobo tas perfect voor jouw stijl. Hobo tassen hebben een beetje ‘sloppy’ stijl. Dat houdt in dat de tas een beetje inzakt aan de bovenkant als je deze draagt. Dat komt doordat de tas niet extra verstevigt is en dat geeft de tas een heel eigen uitstraling. Sloppy, maar stijlvol en vooral helemaal jij. De ideale werktas, schooltas of shopper is een hobo tas. Een ander belangrijk kenmerk van de hobo tas is dat het gemaakt is van zacht, soepel leer. Dat kan ook niet anders, want zo komt het sloppy effect veel beter over. Zodra je de tas draagt, krijgt het een soort halve maan vorm en dat kan alleen met zacht leer. Ook suède is perfect voor deze tassen. Kies je favoriete kleuren en type hobo tas uit onze collectie en geniet van je stijlvolle, nonchalante tas.

Populaire hobo tassen: dames schoudertassen, leren hobo tassen, shoppers

Lees minder

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Moderne hobo tas met een nonchalante uitstraling

De hobo tas is modern én heeft een nonchalante uitstraling. De hobotas is namelijk vaak gemaakt van een soepel materiaal, waardoor de tas een ingezakt model heeft en een wat rommelige indruk maakt. Deze nonchalante schoudertas heeft een onderkant die niet is verstevigd, dus als je de tas draagt aan het hengsel krijgt de tas de vorm van een halve maan. Al veel grote modehuizen brachten de laatste jaren wel een variatie uit van deze populaire tas.

Hobo tas: buidelvorm...net zoals de knapzak

De hobo tas dankt zijn naam aan de knapzak die zwervers vroeger hadden: een zakdoek vastgebonden aan het uiteinde van een stok die over de schouder werd gedragen. De hobo tas heeft hetzelfde buidelvormige model en dat is dan ook meteen hét typerende van de tas. Met één lange ritssluiting en één groot vak voor al je spullen, is het soms wél even zoeken om iets te vinden.

Het materiaal: soepel

Het ingezakte model krijgt de tas dankzij het soepele materiaal. De hobotas is verkrijgbaar in textiel, suède, imitatieleer en echt leer. Ga voor een exemplaar met een nerf of kies voor glad leer. Hoe dan ook, de stof is altijd soepel en de tas zal inzakken als je deze neerzet. Vaak is de leren hobo tas gemaakt van één kleur en zijn er modellen met franjes, fringe of studs. Hobotassen zijn er in het klein maar ook in het groot, altijd is er dus wel een formaat dat jouw past.

Hobo tas hengsels

Het hengsel van de hobotas zit qua formaat vaak in tussen die van een schouder- en handtas. Draag de hobo tas dus in je hand, of om je schouder. Soms hebben hobotassen twee hengsels, en is deze tweede afneembaar en verstelbaar zodat je de tas ook schuin om je lichaam kunt dragen.

Ben je op zoek naar een mooie hobo tas, kijk dan eens naar de hippe hobotassen van Burkely. Verkrijgbaar in fraaie kleuren, zoals beige, bruin, cognac, donkerbruin, grijs, rood, roze, taupe en zwart.