Saddle bags

Een stoere en handige schoudertas, zo mag je een saddle bag eigenlijk best noemen. In het Nederlands heten ze zadeltassen en de moderne saddle bags zijn afgeleid van de oude zadeltassen die paardrijders aan hun zadel… Lees verder

Een stoere en handige schoudertas, zo mag je een saddle bag eigenlijk best noemen. In het Nederlands heten ze zadeltassen en de moderne saddle bags zijn afgeleid van de oude zadeltassen die paardrijders aan hun zadel hingen om zo spullen mee te nemen voor onderweg. De ultieme reistas dus. De moderne designs hebben zeker wat weg van deze authentieke zadeltassen. Je ziet het terug aan de details en de vorm van het design en in het gebruikersgemak. De leren sadddle bags in onze collectie kun je natuurlijk aan je zadel hangen, maar dat hoeft niet. De schoudertassen zijn ideaal als reisbagage, maar natuurlijk ook als werktas, voor een dagje uit of als je favoriete tas voor alledag. Dankzij de handige flap is het heel gemakkelijk om de tas te openen en snel je mobiel, lipgloss, sleutels of notitieboekje te pakken. De moderne saddle bags zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals klassiek bruin, elegant zwart, donkerblauw of olijfgroen. Kies voor glanzend leer, mat leer of voor fluweelzacht suède.

Populaire saddle bags: buideltassen, crossbody tassen, dames schoudertassen

Lees minder

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Groot assortiment saddle bags online

De naam saddle bag is al hele oude naam. Oorspronkelijk waren het zadeltassen, leren tassen die je over het paard legde en vastmaakte aan het zadel. Zo kon men de belangrijkste bezittingen makkelijk meenemen als men onderweg was. Het is dus een echte reistas, waarin je belangrijke dingen makkelijk mee kunt nemen. Door de eeuwen heen is de naam niet verandert, en ook het ontwerp is ongeveer hetzelfde gebleven. Het is een robuuste degelijke schoudertas met een flap of klep. Maar de saddle bag kan ook een dubbele tas zijn, ook fiets- of motortassen worden bijvoorbeeld saddlebags genoemd. Hetzelfde is dan de rubuuste uitstraling met de flap of klep.

Leren saddle bags

Een moderne saddle bag grijpt qua ontwerp nog steeds terug op de oude oorsprong. Dat wil zeggen dat het nog steeds een mooie degelijke grote tas is met een leren klep om hem makkelijk open en dicht te maken. De saddle bag is een echte klassieker onder de tassen en verkrijgbaar in verschillende maten en motieven. Hoewel er wel een voorkeur is voor echt leer in natuurtinten kan het ook voorkomen dat de saddle bag van ander materiaal en kleuren gemaakt is. De saddle bag heeft meestal afgeronde hoeken en komt hierdoor erg natuurlijk over. Grof leer en zonder al teveel detail is waar je de saddle bag aan herkent, al zie je ook steeds meer saddle bags gemaakt van moderne materialen zoals canvas of kunststof en met iets meer detail of franjes.

De saddlebag is een tas die makkelijk te combineren is met welk kledingstuk dan ook. Meestal verkrijgbaar in natuurtinten en daarom voor elk seizoen geschikt. Het is een degelijke tas waar je jarenlang plezier aan beleeft en waar je zeker je belangrijkste bezittingen veilig in kunt opbergen. Het is in een grote variant een schoudertas die naast degelijkheid ook comfort uitstraalt en tegelijkertijd is het in een kleine variant ook een crossbody tas of buideltas die natuurlijke look benadrukt.