Zwarte clutches

Zwarte clutches: chic & tijdloos

Zwarte clutches zijn de ideale kleine tasjes voor als je maar een paar dingetjes nodig hebt. Geniet van een avond uit, zonder overtollige bagage dankzij een van deze stijlvolle, elegante zwarte clutches. Er zijn verschillende clutches in onze collectie te vinden. Bijvoorbeeld met een verstelbaar riempje, zodat je het schoudertasje toch nog recht of schuin over je schouder kan dragen. Andere tasjes zijn voorzien van een handig polsbandje. Zo verlies je je zwarte clutch nooit uit het oog.

Feestelijke dames clutches

Heb je binnenkort een feestje? Dan kies je voor een little black dress en deze combineer je dan met zilveren accessoires en een zwarte clutch met een zilveren sluiting. Of je kiest voor zwarte clutches met bronzen of gouden accenten en stemt daar je accessoires op af. Zo maak je van je zwarte clutch niet alleen een handig tasje, maar ook een accessoire die bij je outfit hoort.

Handig met een jurk

Eigenlijk kun je een zwarte clutch vergelijken met een broekzak. Er kan maar weinig in, maar wel precies dat wat je nodig hebt. Je mobiel bijvoorbeeld, maar ook make-up, sleutels en portemonnee passen er perfect in. De zwarte clutches met een draagriem zou je eigenlijk altijd met een jurk of rok kunnen dragen. Als een soort broekzak, maar dan veel eleganter. Overigens kun je een zwarte clutch ook op deze wijze gebruiken in combinatie met een tregging of je slimfit jeans.

Zwarte clutch: glanzend of mat

Zwart leer kan door middel van een andere finish een heel andere uitstraling krijgen. Zo zijn er zwarte clutches met een glanzende afwerking. Deze hebben een heel chique en feestelijke uitstraling. Wil je meer een zakelijke of minder opvallende zwarte clutch dan kies je voor een exemplaar waarvan het leer een matte finish heeft. Dat is ook heel chic, maar op een minder aanwezige manier. Matte zwarte clutches kun je ook heel goed combineren met je zakelijke outfit. Tot slot zijn er ook zwarte clutches van zacht suède. Deze combineer je het beste met jeans of een wijd vallend tuniek. Maar je mag suède natuurlijk ook combineren met je favoriete jurkje en suède zwarte laarzen om zo het suède nog een keer in je outfit terug te laten komen.

Ook voor mannen

Niet alle zwarte clutches zijn alleen voor dames. Er zijn ook herenmodellen te vinden in de collectie. Deze hebben vaak een matte finish en zijn voorzien van een polsband. De kleine herentassen zijn vaak iets groter of robuuster dan de damesmodellen. Zo zijn ze bijvoorbeeld rechthoekig. Deze tassen zijn zeer geschikt voor autopapieren, reisdocumenten, mobiel, oplader en een portemonnee.