Klassieke schooltas of boekentas

Schooltas of boekentas?

Over enkele weken is het huidige schooljaar alweer afgelopen. Een goed moment om vooruit te kijken naar het volgende jaar. Misschien verander je wel van school of opleiding en is een nieuwe schooltas prioriteit nummer één. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je die oude versleten schooltas zat bent of dat je graag een nieuwe tas wilt aanschaffen. Wat de reden ook is, iedereen komt graag goed voor de dag op school. Een klassieke leren schooltas is een goed begin om dit te bereiken.

 

Bruine aktetassen

Bij het horen van de term ‘klassieke schooltas’ denken veel mensen waarschijnlijk aan een bruine leren aktetas. Fout is dit beeld zeker niet, decennialang droeg men namelijk zo’n keurige tas met zich mee naar school. Nadat de klassieke aktetas een tijdje zo goed als verdwenen was uit de scholen zien we de laatste jaren weer een sterke opkomst. Een aktetas heeft naast zijn elegante uiterlijk nog enkele voordelen. Leren aktetassen bieden veel ruimte om spullen in op te bergen en beschikken vaak over speciale vakken voor schrijfmaterialen. Bovendien hebben de luxe tassen zich ontwikkelt. Veel nieuwe modellen beschikken over een gewatteerd laptopvak. Zodoende kunnen ook laptopgebruikers stijlvol naar school gaan.

Leren Aktetas Montepulciano Bruin Pride & Soul Leren Aktetas Earl Bruin Visconti Berlin Aktetas Oil Tan
     
Marington
Pride & Soul
Visconti
€129,95
€219,95
€144,95

 

Leren rugtassen

Inmiddels behoren ook leren rugtassen tot de categorie klassieke schooltassen. De rugzak is namelijk een veel gedragen soort tas in schoolgebouwen. Er zijn meerdere redenen waarom rugzakken zo populair is onder scholieren. De belangrijkste is dat een rugtas erg comfortabel is in gebruik. Boeken kunnen gemakkelijk van bovenaf in de tas worden geplaatst. De schouderriemen zorgen vervolgens voor een goede gewichtsverdeling. Het lichaam wordt hierdoor ontlast. Al bij al is een rugtas de ideale boekentas. Om het praktische model een chique uiterlijk te geven wordt er vaak gebruik gemaakt van leer. Een leren rugtas is bovendien erg duurzaam en gaat bij normaal gebruik de gehele schoolperiode mee.

Leren Rugzak Savona Medium Cognac Leren Rugtas Imperia Cognac Leren Rugtas Pianosa Bruin
     
Marington
Marington
Marington
€109,95
€129,00
€179,95

 

Keuze uit vele kleuren

Tegenwoordig zijn klassieke schooltassen niet enkel meer beschikbaar in de gebruikelijke kleuren zoals bruin en zwart. De leren tassen worden steeds vaker uitgebracht in het blauw, groen of rood. Het kiezen tussen de vele mogelijkheden is daardoor misschien nog wel het lastigste bij de aankoop van een nieuwe tas.

Schooltassen zijn online verkrijgbaar bij Marington!