DIY: Boomstammen

Nu de koude dagen eraan komen, wordt het tijd om het weer gezellig te maken in huis. Je kunt dat natuurlijk doen met leuke gekochte accessoires, maar het is nog veel leuker om dingen zelf te maken! Hieronder laten we een aantal DIY ideeën zien met boomstammen. De dunne boomstammen kun je met een beetje geluk zelf vinden in het bos, als het hard heeft gewaaid. De dikke boomstammen moet je waarschijnlijk ergens kopen.

Accessoires met boomstammen passen goed bij een landelijke inrichting, maar ook in een modern interieur. Door verschillende boomstamaccessoires met elkaar te combineren, kun je een mooi geheel maken van je ruimte.

Bijzettafeltjes van boomstammen

Boomstammen kunnen heel goed gebruikt worden om kleine bijzettafeltjes van te maken! Je kunt ze direct uit de natuur gebruiken en neerzetten, maar ook op een leuke manier bewerken. Dit kan bijvoorbeeld door de boomstam in een mooie kleur te verven, maar ook door er een paar wieltjes onder te maken.

Bijzettafel van boomstam

Krukjes van boomstammmen

Naast bijzettafeltjes kun je ook hele leuke krukjes maken van boomstammen. Je kunt een “plakje” van de boomstam afhalen en daar een krukje van maken door er pootjes onder te maken. Voor verschillende uitstralingen kun je kiezen uit verschillende soorten pootjes. Voor een landelijke, rustige uitstraling kun je simpele witte pootjes onder een boomstam zonder schors maken. Voor een ruigere look kun je de boomstam met schors gebruiken, waar je metalen pootjes onder maakt. Je kunt ook alleen een stuk boomstam gebruiken als krukje. Deze kun je eventueel nog (voor de helft) verven.

Boomstam krukjes

Vaasjes van boomstammen

Ook kun je zelf leuke vaasjes maken van boomstammen. Je kunt een plak van een dikke boomstam op de zijkant zetten en daar een gat in boren waar een smal, rond vaasje in past. Je kunt ook een dun boomstammetje gebruiken, die je wel rechtop zet. Daar kun je ook een gat in maken waar een klein vaasje in past. Het kleine vaasje is dan mooi weggewerkt in de boomstam.

Vaasje van boomstam

Kaarsenstandaards van boomstammen

Het laatste voorbeeld zijn kaarsenstandaards. Ook hier kun je variëren met de dikte van de boomstam. Een plak van een dikke boomstam kun je gebruiken om waxinelichtjes in te zetten. Je moet dan een aantal rondjes uit de boomstam halen, waar de waxinelichtjes precies in passen. Ook kun je rechtopstaande dunne stukken boomstam gebruiken. Als je daar een gat in maakt waar precies een dinerkaars in past, kun je ze gebruiken als kandelaar. Het geeft een leuk effect als je een aantal van deze smalle boomstammetjes op verschillende lengtes afzaagt en deze bij elkaar zet.

Kaars in boomstam