Fotobehang inspiratie

Er zijn allerlei manieren om de binnenmuren van je huis er mooi uit te laten zien. Je kunt je muren schilderen, behangen in alle mogelijke kleuren en prints, maar je kunt ook behangen met fotobehang. Dit behang geeft je ruimte echt iets speciaals en je kunt met behulp van fotobehang je ruimte heel persoonlijk maken. In dit artikel laten we een aantal mooie en bijzondere voorbeelden zien van ruimtes waarin gebruik is gemaakt van fotobehang.

Sloophout in de woonkamer

Fotobehang sloophout

Je woonkamer kun je een bijzondere uitstraling geven door fotobehang te gebruiken dat is bedrukt met sloophout planken. De grote afbeelding met oud hout geeft de ruimte direct een landelijke uitstraling. Ondanks dat er veel smalle planken te zien zijn, blijft het geheel rustig en stijlvol door het gebruik van rustige kleuren in gelijke tinten. Dit behang staat prachtig bij de echte houten vloer en de meubels en accessoires in de kleuren grijs en wit. De mooie groene plant zorgt ervoor dat de ruimte er niet saai en kleurloos uit ziet.

 

Een mix van hout

Fotobehang mix hout

Nog meer hout in de woonkamer. Dit keer is gekozen voor een hele andere print, die bestaat uit vakken van verschillende grootte. De vakken zijn ingevuld met prints van allerlei soorten en kleuren hout. Er is gebruik gemaakt van verschillende tinten bruin en grijs die goed bij elkaar passen. Dat zorgt voor eenheid in de drukke print. Je kunt dit behang het beste combineren met een rustige indeling van de rest van de kamer, waarbij niet te veel verschillende kleuren worden gebruikt. Het wit op de foto staat erg mooi, samen met een aantal houten meubels die natuurlijk niet mogen missen bij dit behang.

 

Een betonnen muur

Fotobehang betonnen muur

Een hele andere uitstraling krijg je met fotobehang met beton print. De beton print zorgt voor een oude, industriële look die de woonkamer er stoer uit laat zien. Om te voorkomen dat de hele woonkamer een kille uitstraling krijgt, is het goed om te kiezen voor warme kleuren en materialen in de rest van de woonkamer. De mooie grote stoffen bank met zachte kussens en een plaid zijn hier een goed voorbeeld van. Verder is de beton print goed te combineren met zwarte, grijze, witte en zilveren accessoires. Voor wat kleur in huis, kan het leuk zijn om een paar groene planten neer te zetten.

 

Een industriële uitstraling

Fotobehang industrieel

Opnieuw een muur met fotobehang die zorgt voor een industriële look, maar compleet anders dan bij de betonnen muur hierboven. Bij dit fotobehang is veel rood aanwezig, wat zorgt voor een warme uitstraling. Verder is het fotobehang gebaseerd op de oude mijnen die doen denken aan lang geleden. Dit bijzondere fotobehang wordt mooi gecombineerd met een vintage inrichting in een ruimte met strakke, witte muren.

 

Fotobehang metalen platen

Hier zie je een moderne inrichting in zwarte, witte en grijze kleuren, gecombineerd met kleurrijk fotobehang. Het fotobehang is bedrukt met metalen platen in verschillende kleuren wit, blauw, oranje, groen en zwart. De muur ziet er stoer uit en vormt een stijlvol geheel met de moderne meubels en accessoires.

 

Fotobehang met gewei

Fotobehang gewei

Op de vorige foto's was fotobehang te zien dat volledig bedrukt was. Fotobehang kan ook heel mooi zijn als het niet volledig bedrukt is met een fotoprint. Het gewei op de foto is sterk uitvergroot en bedekt in de hoogte een groot deel van de muur. De rest van het fotobehang is mooi wit gelaten, waardoor het geheel er rustig uitziet. Toch heb je met het grote gewei op de muur een bijzondere eyecatcher. Het gewei past perfect in een landelijk of Scandinavisch interieur met veel wit en andere lichte kleuren.

 

Persoonlijk fotobehang

Persoonlijk fotobehang

Het is ook mogelijk om een eigen foto te gebruiken om er fotobehang van te laten maken. Het ligt eraan hoe groot de afbeelding moet worden, maar het is wel belangrijk dat de foto van goede kwaliteit is. Een persoonlijke foto is een bijzondere toevoeging aan het interieur en kan een ruimte helemaal afmaken. In het voorbeeld is een prachtige oude zwart-wit foto met spelende kinderen gebruikt om een moderne kamer voor de kinderen iets extra bijzonders te geven.

 

Sierkussen Devon grijs Hanglamp Kylie Plaid Boston Bruin
     
Devon 50x50 grijs
Kylie Ø45 cm koper
Boston lamswol bruin
€59,95
€107,95
€129,95

 

Hanglamp Milou Sierkussen Canadian Flag Campaign Tripod Lamp
     
Milou Ø32 cm zwart / koper
Canadian Flag kussen 60x40
Campaign Tripod wit
€57,95
€31,95
€460,00

 

Dekbedovertrek Ariadne at Home Hanglamp Clinton Stapelgoed Kop en Schotel Grijs
     
Sugar white 140x200/200
Clinton Ø35 cm antraciet
Kop en schotel grijs 6x
€79,95
€147,95
€39,95